Semiha Şimşek: Çocuğumun nefret duygusuyla büyümesini istemiyorum

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 2000 yılında Nürnberg’te öldürülen Enver Şimşek’in kızı Semiha Şimşek, çocuğunun nefret duygusuyla büyümesini istemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Semiha Şimşek: Çocuğumun nefret duygusuyla büyümesini istemiyorum

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 2000 yılında Nürnberg’te öldürülen Enver Şimşek’in kızı Semiha Şimşek, çocuğunun nefret duygusuyla büyümesini istemediğini söyledi. Şimşek, ZDF’deki “Menschen 2013” adlı programda babasının öldürülmesinden sonra yaşadıklarını ve Münih’te devam etmekte olan NSU davası ile ilgili düşüncelerini anlattı.

Sunucu MarkuzLanz’ın “Cinayeti aşırı sağcıların işlemiş olabileceği yönünde 2006 yılında açıklamanız olmuştu. Neden böyle bir şey olabileceğini düşündüğünüz ve bunu söyledikten sonra ne tür tepkiler aldınız?” sorusuna Şimşek, “Çünkü o zaman işlenen dört cinayette öldürülenlerin hepsi göçmen kökenliydi. Bu yüzden cinayetlerin arkasında aşırı sağcıların olduğunu belirtmiştik ama cinayetleri araştıranlar bize bunun böyle olmadığını söylemişti.” diye cevap verdi.

Yeni anne olan Şimşek, “Beş aylık çocuğunuza büyüdüğünde Almanya’yı nasıl anlatacaksınız?” sorusuna şu cevabı verdi: “Çocuğumuzu iki dille büyütüyoruz. Almanya hakkında tabiî ki güzel şeyler anlatacağız. Ama babamın nasıl öldüğünü de anlatacağım, bunu anlatmak zorundayım. Dedesinin neden öldüğünü bilmek zorunda ama onun nefret duygusuyla büyümesini istemiyorum.”

Münih’te devam eden NSU Davası ile ilgili ise Şimşek, “Henüz bu dava ile ilgili huzuru bulamadık, ancak dava sonuçlandıktan sonra huzura kavuşmayı umut ediyoruz.” diyerek, davanın sonucunda cinayetlerin neden işlendiğinin yüzde 100 netliğe kavuşmasını beklediklerini kaydetti.

MarkusLanz’ın programın sonunda Semiha Şimşek’e söylediği, “Yaşadığınız bunca acıya rağmen bu ülkeye ve insanlarına elinizi uzatıyorsunuz.” sözleri stüdyoyu dolduran kalabalık izleyici grubu tarafından büyük alkış aldı. CİHAN

Yorumlar