Semerkandi Hazretleri’nin manevi deryasından nasiplenmeliyiz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Şeyh Aleaddin-i Ali Semerkandi Hazretlerinin manevi deryasından herkesin nasiplenmesi gerektiğini belirtti. Kocamaz Gülnar ilçesine bağlı Zeyne Mahallesi'nde gerçekleşen ‘Şeyh Ali Semerkandi...

Google Haberlere Abone ol
Semerkandi Hazretleri’nin manevi deryasından nasiplenmeliyiz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Şeyh Aleaddin-i Ali Semerkandi Hazretlerinin manevi deryasından herkesin nasiplenmesi gerektiğini belirtti.

Kocamaz Gülnar ilçesine bağlı Zeyne Mahallesi'nde gerçekleşen ‘Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri Anma Töreni’ne katıldı. Gülnar Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreni öncesinde Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederek dua okuyan Kocamaz, "Tüm Zeyneli kardeşlerime, Şeyh Alaeddin Ali Semerkandi Hazretleri’ne gösterdikleri vefa için, O’nun manevi mirasına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bu manevi deryadan tüm Mersin’in, tüm Türkiye’nin, tüm dünyanın daha iyi istifade etmesini sağlayacağımıza inanıyorum." dedi.

Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri Anma Töreni’ne katılmış olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Kocamaz, "Büyük Allah dostu, ilim deryası Şeyh Alaeddin Ali Semerkandi Hazretleri’ni rahmetle, hürmetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan bizi O’nun manevi itibarından hissedar eylemesini niyaz ediyorum. O’nun kabrini ve manevi iklimini barındıran Zeyne’den, onunla aynı yerde meftun olan oğlu Zeynel Abidin başta olmak üzere manevi dünyamızın tüm kandillerine, ışıklarına ve bu kabristanda yatan herkese Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

Semerkandi Hazretleri'nin, aldığı manevi işaretlerle Anadolu’ya gelen, hem varlığıyla ve türbesiyle bu toprakları şereflendiren muhterem bir zat, hem de bu toprakları ebedi olarak bize vatan kılan Alperenler silsilesinin önemli bir mensubu olduğunu kaydeden şöyle devam etti: "Her alanda dünya nimetlerine ziyadesiyle daldığımız şu dönemde, Semerkandi Hazretleri’nin zühtünü, ilmini, ibadetini kavrayabilmemiz, manevi derecesini tahayyül edebilmemiz gerçekten çok zordur. O’nu anmak, O’nu hatırlamak, O’nun izinden gitmeye çalışmak, inşallah bizlerin de felaha, kurtuluşa ermesine vesile olacaktır. Bu vesileyle tüm Zeyneli kardeşlerime, Şeyh Alaeddin Ali Semerkandi Hazretleri’ne gösterdikleri vefa için, O’nun manevi mirasına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Çünkü maneviyatımıza her zaman sahip çıkmak zorundayız."

CİHAN

Yorumlar