Sema Koleji'nde 'Çanakkale ruhu' yeniden canlandı

Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu, Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde tiyatro gösterisi ve balmumu sergisi yanında, okul konferans salonunda öğrenciler ve velilere tiyatro gösterisi organize etti.

Google Haberlere Abone ol
Sema Koleji'nde 'Çanakkale ruhu' yeniden canlandı

Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu, Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde tiyatro gösterisi ve balmumu sergisi yanında, okul konferans salonunda öğrenciler ve velilere tiyatro gösterisi organize etti. Çanakkale Savaşı'ndan çeşitli sahnelerin canlandırıldığı balmumu sergisi de okul sergi alanında gezildi.

Program, 3. sınıf öğrencilerinin seslendirdikleri İstiklal Marşı, oratoryo ve şiir okumasıyla başladı. Ardından tiyatro gösterisinde Çanakkale Savaşı'nda yapılan fedakârlıklar ve bugünlere gelirken ecdadın gösterdiği kahramanlıklar sahnelendi. Öğrencilerin duygulu anlar yaşadığı tiyatro gösterisinde, Türk bayrağının yere düşmemesi için gösterilen kahramanlık, öğrenci ve velilerden büyük alkış aldı.

Okul sergi alanında düzenlenen Çanakkale balmumu sergisi ise gün boyunca öğrenci ve veliler tarafından gezildi. Çanakkale Savaşı'ndan çeşitli sahnelerin canlandırıldığı sergiyi gezen misafirler çok etkilendiklerini belirtti. Etkinliklerle ilgili düşüncelerini ifade eden Okul Müdürü Yasin Kayhan, "Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesi bizim için çok önemli. Çanakkale Savaşı bizim için adeta yeryüzünde var olma savaşı idi. Milletimizin geleceğe ümitle bakması, milli değerleri çerçevesinde yaptığımız etkinlikler yıl boyu sürecek. Çanakkale'deki kardeşlik ruhunu canlandırmak için veli ve öğrencilerimizi davet ettik. Birlikte Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdılar." dedi. CİHAN

Yorumlar