Selin taşıdığı odunlar kışlık yakacakları olacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sel sularının taşıdığı ağaç ve tomruklar vatandaşların kışlık yakacağı oldu. Deniz kenarına akın eden vatandaşlar büyük olan tomrukları ağaç kesme motoru ile keserek arabaları ile evlerine taşıdı....

Google Haberlere Abone ol
Selin taşıdığı odunlar kışlık yakacakları olacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sel sularının taşıdığı ağaç ve tomruklar vatandaşların kışlık yakacağı oldu. Deniz kenarına akın eden vatandaşlar büyük olan tomrukları ağaç kesme motoru ile keserek arabaları ile evlerine taşıdı.

Ereğli ve Alaplı'da yaşanan sel felaketinde, sel sularının deniz kıyısına taşıdığı odun ve tomruklar vatandaşların kışlık yakacağı oldu. Sel sularının durulması ile birlikte odun ve tomruklarla dolan deniz kıyısına akın eden vatandalar çocuk ve eşleri ile birlikte ağaçları toplayarak arabalarına ile evlerine taşıdı. Kıyıya iplerle ve yürüyerek çekilen odun ve tomrukların büyük olanları ağaç motoru ile kesildi. Bir evin kışlık ihtiyacı olan 1,5 ton odunun rahatlıkla çıktığını kaydeden İsmail Yalçın, iki araba odun topladığını ve kışlık yakacağı odunları denizden karşılayacağını söyledi.

Annesi ve akrabaları ile odun toplamaya gelen 13 yaşındaki Osman Diken de sel sularının getirdiği ağaçların kendileri için kışlık yakacak ihtiyacını giderdiğini ifade etti.

Oğlu, eşi ve yengesi ile birlikte deniz kıyısına odun toplamaya gelen Özgür Kara ise zor ve yorucu olmasına rağmen odunları topladıklarını kışı da bu odunlarla rahat geçireceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar