Selimiye Camii’nde Soma hutbesi

Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii’nde, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin konu olduğu hutbe okundu.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’de cuma hutbesinde 'Müminler Tek Vücuttur'...

Google Haberlere Abone ol
Selimiye Camii’nde Soma hutbesi

Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii’nde, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin konu olduğu hutbe okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’de cuma hutbesinde 'Müminler Tek Vücuttur' konusu işlendi. Hutbenin okunduğu camilerden biri Selimiye oldu. Cuma namazını asırlık camide kılmak isteyen insanlar Edirne’ye akın etti. Şehir içi ve dışından yüzlerce insanın akın ettiği Selimiye Camii tamamen doldu. Soma’daki maden ocağında hayatını kaybedenler için din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Cuma namazında minbere çıkan imam-hatip, yaşamını yitiren 284 madenci için dua etti. Hutbe metnindeki, “Bilhassa insan sağlığı ve hayatı açısından risk oluşturacak işlerde, hiçbir şekilde tedbirsizlik zaafı içine düşmezler. Zira kader ve ecel, insanoğlunun ihmal ve sorumluluklarını asla ortadan kaldırmaz. Takdir, insanoğlunun tedbir sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Sevgili Peygamberimiz'in (sav) ifadesiyle müminler, yaptıkları her türlü işi 'en güzel ve en sağlam' şekilde yaparlar. Sonra da Allah’a tevekkül ederler.” ifadesi dikkat çekti. İmam-hatipin madenciler için yaptığı duaya camiyi dolduran cemaat hep bir ağızdan “amin” diyerek katıldı.

CİHAN

Yorumlar