Selimiye Camii Kadir Gecesi’nde doldu taştı

Edirne’de tarihi Selimiye Camii bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi’nde doldu taştı. Ellerin semaya açıldığı gecede vatandaşlar birlik ve beraberlik için dua etti.Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi'nde il merkezi...

Google Haberlere Abone ol
Selimiye Camii Kadir Gecesi’nde doldu taştı

Edirne’de tarihi Selimiye Camii bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi’nde doldu taştı. Ellerin semaya açıldığı gecede vatandaşlar birlik ve beraberlik için dua etti.

Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi'nde il merkezi ve şehir dışından gelen vatandaşlar tarihi Selimiye Camii'ne geldi. İftarın ardından vatandaşların akınına uğrayan cami doldu taştı. İçerde yer bulamayan cemaat cami bahçesinde namazlarını eda etti.

Yatsı öncesinde camide yerini alan cemaat, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından verilen Ramazan ve Kadir Gecesi’ni konu alan vaazı dinledi. Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim'i dinleyen cemaatin sayısı yatsı namazına doğru arttı.

Yılın en kalabalık gününü yaşayan asırlık camide yer bulamayan vatandaşlar, yakınlarda bulunan camilere geçmek zorunda kaldı. CİHAN

Yorumlar