Sele kapılan genci arama çalışmaları sürüyor, sel sonrası yaralar sarılıyor

Sakarya'nın Geyve ilçesinde çalıştığı tavuk çiftliğinde dün sel sularına kapılan 22 yaşındaki Taner Yaman'ı arama çalışmaları sürüyor. Selin vurduğu Geyve, Akyazı, Hendek, Kocaali ve Karapürçek ilçelerinde suların tahliyesi için...

Google Haberlere Abone ol
Sele kapılan genci arama çalışmaları sürüyor, sel sonrası yaralar sarılıyor

Sakarya'nın Geyve ilçesinde çalıştığı tavuk çiftliğinde dün sel sularına kapılan 22 yaşındaki Taner Yaman'ı arama çalışmaları sürüyor. Selin vurduğu Geyve, Akyazı, Hendek, Kocaali ve Karapürçek ilçelerinde suların tahliyesi için çalışmalar devam ediyor. Evlerini su basan vatandaşlar ve esnaf temizlik çalışması yapıyor. Kaymakamlıklarda oluşturulan kriz masası, zarar tespit çalışmasını sürdürüyor.

    İlçede dün etkili olan kuvvetli sağanak yağışla birlikte Karaçay Deresi'nin taşması sonucu Burhaniye köyü yakınlarındaki dere yatağında bulunan tavuk çiftliğinde sel sularına kapılarak kaybolan Yaman'ı bulmak için AFAD, AKUT, jandarma ekipleri ve vatandaşlar dere yatağında arama çalışmalarını sürdürüyor.

    Kaybolan Yaman'ın yaklaşık 2 ay önce askerden geldiği ve 4 gün önce tavuk çiftliğinde işe başladığı öğrenildi.

Karaçay Deresi'nin taşması sonucu 750 evde hasar oluştu. Sel sularının çekilmesinin ardından belediye ekipleri ve vatandaşlar temizlik çalışması başlattı. Kaymakamlık'ta oluşturulan kriz masası da zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

    Öte yandan sel felaketinin etkili olduğu Hendek, Akyazı, Karapürçek ve Kocaali ilçesi Ortaköy'de yaralar sarılmaya başlandı. Kaymakamlıklarda oluşturulan kriz masaları, zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

-HENDEK-

Hendek ilçesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, bodrum katlarındaki suları tahliye için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri ve vatandaşlarda temizlik çalışması yapıyor. Zarar gören içme suyu hatları da tamir ediliyor.

    Dilsiz Deresi'ndeki suların yükselmesi nedeniyle su basan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde ki suların büyük bir bölümü tahliye edildi. İşçilerin iş makineleriyle kurtarıldığı organize sanayi bölgesinde ki fabrikalarda suların çekilmesiyle birlikte temizlik çalışması yapılıyor.

-AKYAZI-

Selin büyük zarar verdiği Akyazı ilçesinde de yaralar sarılmaya çalışılıyor. SASKi ekipleri zarar gören içme suyu hatlarının onarımı için çalışmasını sürdürüyor. Altındere, Kuzuluk, Pazarköy, Alaağaç ve Yağcılar Mahalleleri'nde evlerde ve iş yerlerinde su tahliyesi ve temizlik çalışmaları yapılıyor. D-100 karayolu kenarında bulunan Hasanbey ve Gebeş köylerinde derelerin taşması sonucu evleri suyla dolan vatandaşlar, çaresizce suların çekilmesini bekliyor. Bahçeleri ve evlerin zemin katları suyla dolan vatandaşlar, evlerine giremiyor. Bölgede binlerce dönüm ekili alan suyla doldu. seralar zarar gördü. Çok sayıda kümes hayvanı telef oldu.

DSİ ekipleri de dere yataklarında temizlik çalışması yapıyor.

-KOCAALİ-

İstanbul'a su sağlayan Melen Çayı'nın taşması sonucu sular altında kalan Ortaköy'de de suların tahliyesi için çalışmalar yapılıyor. Kocaali Belediyesi ekipleri, evlerden ve kamuya ait lojmanlardan su tahliyesi yapıyor. Vatandaşlarda suların çekilmesinin ardından evlerini temizliyor. Sel sularının büyük zarar verdiği Cuma Mahallesi'nde suların çekilmemesi nedeniyle tahliye işlemi yapılamıyor. Mahallede suyla dolan evlere vatandaşlar giremiyor.

-KARAPÜRÇEK-

Karapüçek ilçesinde Uludere, Kanlıçay ve Karacadere'nin taşması sonucu İnönü, Mesudiye, Hocaköy ve Ahmetler Mahalleleri'nde su basan evlerde tahliye ve temizlik çalışmaları devam ediyor. İnönü Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kapanan yolda çalışmaların ardından açıldı.

-SAPANCA-

İlçede dün gün boyu süren sağanak yağış sonrası Sapanca Gölü kenarında bulunan yazlık bir sitenin istinat duvarları yıkıldı.

    Göl Mahallesi'nde bulunan sitenin içerisinden geçen dere ile evleri ayıran duvarın yıkılması sonrası sitede bulunan bir evin giriş bölümü ile sitenin havuzunun alt kısmında oyuklar oluştu. Bir evin ise bahçe duvarı yerinden ayrıldı. Dereden akan molozlar nedeniyle göl üzerinde kahverengi tabaka meydana geldi. İstinat duvarında ve sitenin zemininde meydana gelen hasarın tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

-SAPANCA GÖLÜ 5 SANTİMETRE YÜKSELDİ-

Kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bulunan Sapanca Gölü'nün su seviyesi, dün sele yol açan yağışlar sonucu 5 santimetre yükseldi. Kritik eşiği 29.90 kotu olan gölün seviyesi 29.98 kodundan 30.03 koduna yükseldi.

    Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yarın selden zarar gören bölgelerde incelemede bulunacağı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar