Selden zarar gören ilçede hayat normale dönüyor

Çorum'un Osmancık ilçesine dün akşam metrekareye 61.4 kilogram düşen yağış ilçede vatandaşları perişan etti. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar ise temizleme çalışmaları başlatırken bazı vatandaşlar da kullanılamaz hale gelen...

Google Haberlere Abone ol
Selden zarar gören ilçede hayat normale dönüyor

Çorum'un Osmancık ilçesine dün akşam metrekareye 61.4 kilogram düşen yağış ilçede vatandaşları perişan etti. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar ise temizleme çalışmaları başlatırken bazı vatandaşlar da kullanılamaz hale gelen evlerinden taşınıyor.

    Çorum Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yanı sıra, AFAD ekipleri de ilçede temizleme çalışmalarına katılırken çevre ilçelerden de takviye ekipler ilçeye sevk edildi.

    150 EV VE İŞ YERİ SULAR ALTINDA KALDI

    İlçede dün akşam saatlerinde 150 den fazla ev ve iş yerini su bastığı belirtildi. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, 150'ye yakın ihbar geldiğini söyledi. Akşam saatlerinde bastıran yağmurun ilçede hayatı olumsuz etkilediğini belirten Karataş, ''Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bu durum karşısında belediye olarak seferber olduk. Tabii bu esnada işçi arkadaşlarımız sel sularına müdahale etmek isterken rögara düştü. Doktorların tüm müdahalesine rağmen maalesef kurtarılamadı.'' dedi.

    Ayrıca AFAD ve Belediye ekipleri hasar gören evlerde ise hasar tespit çalışması yapıldığı ifade edildi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, sağanak yağışın ilçede dar bir alanda meydana geldiği bildirildi. İlçede önümüzdeki hafta kent genelinde orta şiddetli yağmur bekleniyor.

    ARSLAN TAŞERON İŞÇİYMİŞ

    İlçede meydana yağmur nedeniyle kapanan D100 Karayolu'nu açmaya çalışan belediye işçisi Serdar Arslan (34) bir süre selde sürüklendikten sonra rögara düşmüş arkadaşları tarafından kurtarılan işçi hastanede yaşamını yitirmişti. Arslan'ın belediyeye taşeron işçi olarak girdiği öğrenildi. Arslan'ın cenazesi yarın ilçede toprağa verilecek. CİHAN

Yorumlar