Selde mahsur kalanlar Zodyak botla kurtarıldı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen selde evlerinde mahsur kalanlar yaklaşık 8 saat sonra Zodyak botla kurtarıldı.Edirne merkez ve ilçelerinde gece saatlerinde başlayan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi dışında yağışların...

Google Haberlere Abone ol
Selde mahsur kalanlar Zodyak botla kurtarıldı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen selde evlerinde mahsur kalanlar yaklaşık 8 saat sonra Zodyak botla kurtarıldı.

Edirne merkez ve ilçelerinde gece saatlerinde başlayan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi dışında yağışların en çok etkisini hissettiği ilçe Uzunköprü oldu. Dünden bu yana metrekareye 174 kilogram yağışın düştüğü ilçede Kırkkavak deresi taştı.

ADETA BİR NEHRE DÖNÜŞEN DERE TAŞTI

Sel suları derenin etrafında bulunan Mareşal Fevzi Çakmak, Kavak, Atatürk, Camii Muradiye Mahallesi sular altında bıraktı. Mahallede bulunan onlarca evin zemin ve bodrum hatlarını su bastı. Derenin kenarında bulunan ve kaymakamlık tarafından yapıldığı öğrenilen konutlar derenin suyu içerisinde kaldı. Suyun bir metreden fazla yükseldiği bölgede bulunan konutların bahçesi ve giriş katı tamamen suyla kaplandı.

İçeride mahsur kalanların yardımına ise Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma ekibi yetişti. Yaklaşık 8 saat sonra konutların bulunduğu alana ulaşan ekipler, Zodyak botlar evlerin giriş yapılarına yanaştı. İçerisinde bulunan yaşlı ve çocuklar bota alınarak güvenli yere taşındı. Konutlardan çıkan yaşlı bir vatandaş sabah saatlerinden bu yana kurtarılmayı beklediklerini belirtti.

Bu arada Kırkkavak deresi Uzunköprü’nün mahallelerini birbirinden ayırdı. Nehre dönen derenin karşı kıyısına geçmek isteyen vatandaşlar belediyenin araçlarıyla taşındı. Vatandaşın taşınmasında kepçe ve kamyonetler kullanıldı. CİHAN

Yorumlar