Selde hayvanlar da telef oldu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde meydana gelen selde çok sayıda hayvan telef oldu. Vatandaşlar evlerinde, biriken suları temizlerken esnaflar da su içinde kalan eşyalarını çıkarıyor.     Gece meydana gelen sel felaketinin...

Google Haberlere Abone ol
Selde hayvanlar da telef oldu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde meydana gelen selde çok sayıda hayvan telef oldu. Vatandaşlar evlerinde, biriken suları temizlerken esnaflar da su içinde kalan eşyalarını çıkarıyor.

    Gece meydana gelen sel felaketinin ilçeye verdiği zarar, yeni yeni ortaya çıkıyor. Çok sayıda ev ve işyeri su altında kalırken, selden hayvanlar da telef oldu. Bahçelerde bulunan yüzlerce hayvan telef oldu. Hayvanları telef olanlardan biri de Ramazan Sağlam. Sağlam, saat 03.00 sıralarında felaket olduğunu belirterek 30 hayvanından sadece 2 tanesini kurtardığını söyledi. Sağlam, "2 tanesi suda birbirinin üzerine yığılanların üzerine çıkmış. O şekilde kurtardık. 2 arkadaşla alıp tahtaların üzerine koyduk." dedi.

    Öte yandan, selin verdiği zararların yaraları sarılmaya devam ediliyor. İşyerleri su altında kalan vatandaşlar, bir yandan suyu boşaltırken diğer taraftan kalan sağlam eşyalarını kurtarıyor. Yetkililer de ilçede zarar tespit çalışmalarına başladı.

    Gökçeada’ya sörf yapmak üzere Bulgaristan’dan gelen yabancı turistler de sel mağduru oldu. Çok sayıda yabancı plakalı araç, selde kullanılamaz hale geldi. Yabancı konuklara arabalarını kurtarmaları ve temizleri için ada halkı yardımcı oldu. Son model araçları selde hasar alan Bulgar çift, sörf için buraya geldiklerini belirterek, araçların sörf yaptığını elleri ile anlatmaya çalıştı. CİHAN

Yorumlar