Selçuk’ta İl Seçim Kurulu’na gidildi, Bayındır’da CHP kazandı

Yerel seçim sonuçlarına AKP ve CHP’nin itiraz ettiği İzmir'in Selçuk ve Bayındır ilçelerinde dün gece yaşanan gergin bekleyiş, yerini sakinliğe bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Selçuk’ta İl Seçim Kurulu’na gidildi, Bayındır’da CHP kazandı

Yerel seçim sonuçlarına AKP ve CHP’nin itiraz ettiği İzmir'in Selçuk ve Bayındır ilçelerinde dün gece yaşanan gergin bekleyiş, yerini sakinliğe bıraktı. Selçuk’ta CHP’nin itirazı İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilince konu, İl Seçim Kurulu’nun önüne gitti. Bayındır’da ise oyların yeniden sayılması sonucu CHP’li aday Ufuk Sesli’nin 124 farkla kazandığı belirtildi.

Selçuk İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin itirazını reddetti. AKP adayı Zeynel Bakıcı, resmi olmayan sonuçlara göre 14 oy farkla galip çıkınca CHP’den itiraz gelmişti. CHP, şimdi de İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacak. Bundan da sonuç alınamazsa konu Yüksek Seçim Kurulu’na gidilecek.

AKP ile CHP’nin karşı karşıya geldiği bir diğer ilçe ise Bayındır oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre CHP çok az farkla galip çıkınca AKP itiraz etti. Durumu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, sandıkları açarak oyları tekrar saydı. Sabaha kadar süren sayım sonucunda CHP adayı Sesli’nin, 124 oy farkla AKP adayı Mehmet Kertiş’i geride bıraktığı açıklandı. CİHAN

Yorumlar