Selçuklu tarihi iki cilt halinde yayınlandı

Selçuklu tarihi, bütün araştırmalar ve belgelerden yararlanılarak yeniden yazıldı. Prof. Dr. Ali Öngül’e ait iki ciltlik Selçuklular Tarihi adlı eser, Çamlıca Basım Yayın tarafından yayınlandı. Selçuklular, ,300 sene Ortadoğu ve Anadolu’da...

Google Haberlere Abone ol
Selçuklu tarihi iki cilt halinde yayınlandı

Selçuklu tarihi, bütün araştırmalar ve belgelerden yararlanılarak yeniden yazıldı. Prof. Dr. Ali Öngül’e ait iki ciltlik Selçuklular Tarihi adlı eser, Çamlıca Basım Yayın tarafından yayınlandı.

Selçuklular, ,300 sene Ortadoğu ve Anadolu’da hâkim oldu. Anadolu’nun kapılarını Türklere ve Müslümanlara açtı. Bizans’la, Haçlılarla Moğollarla ve İslamiyet’e zarar veren dâhili ve harici kuvvetlerle mücadele etti.

Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu, Kirman Selçukluları, Suriye Selçukluları, Irak Selçukluları ile ilgili pek çok araştırma yapıldı. Ancak Selçuklular Tarihi adlı eser, diğer çalışmalardan ayrılıyor. Eserin en önemli yanı tarihçi Prof. Dr. Ali Öngül tarafından bütün belgelerin taranması, tüm verilerin elde edilerek yeniden büyütece alınması ve sistematik olarak yazılması.

CİHAN

Yorumlar