Selçuklu Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür varlıklarımız arasına katılan Selçuklu Müzesi'ni 100 günde 75 bin kişi gezdi. Selçuklu medeniyeti üzerine dünyada kurulan ilk ve tek müze olarak 21 Şubat'ta hizmete giren Selçuklu Müzesi,...

Google Haberlere Abone ol
Selçuklu Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür varlıklarımız arasına katılan Selçuklu Müzesi'ni 100 günde 75 bin kişi gezdi. Selçuklu medeniyeti üzerine dünyada kurulan ilk ve tek müze olarak 21 Şubat'ta hizmete giren Selçuklu Müzesi, açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor.

Müze, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebiliyor. Öğrenciler başta olmak üzere, akademisyenler, araştırmacılar ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği müzeye ayrıca diğer şehirlerden müzeciler de inceleme amacı ile geziler düzenliyor.

Kendilerini farklı bir dünyada hissettiklerini ifade eden ziyaretçiler ise böyle bu müzeyi Kayseri'ye kazandıran Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

Mustafa Şimşek (emekli eğitimci): Bir millet, temeli kültüre dayanmadıkça yaşayamaz. Kültürümüzü yaşatması açısından çok güzel bir müze.

İriza Ulus (gurbetçi): 35 yıl yurt dışında işçi olarak çalıştım. Tarihi eserlerin bulunduğu müzelerin hepsini gezdim. Bundan daha iyisini bulamadım. Özhaseki Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Vatanımda böyle yapılan işleri gördüğüm için iftihar ediyorum. Yapanlardan da yaptıranlardan da Allah razı olsun. Ramazan Can Atalay (Öğrenci): Tarihimizi tanımak bizi mutlu ediyor. Bazı müzeleri gördüm ama bu kadar güzel değildi.

Yusuf Özkan (öğretmen): Gülen Yüzler Sosyal Projesi öğretmeniyim. Ziya Gökalp Şubesinden öğrencilerle geldik. Teknolojinin müze ile bu kadar birleştiği bir yeri görmekten mutluyuz. Buna en yakın müze Kayseri Kent Müzesi. Burasının en güzel özelliği kısıtlama yok. Biz müzelerde eserleri camın arkasından görürdük sadece. Şimdi buradaki teknoloji sayesinde materyalleri üç boyutlu olarak görüyoruz. Selçuklu tarihini de çok güzel anlatıyor. Böyle bir müzeyi ancak Kayseri yapabilirdi diye düşünüyorum. Belediyeciliğin sadece yol ve kanalizasyon yapmak olmadığını Türkiye'ye gösteren Kayseri Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum.

Murat Bilgili (emekli): Daha önce böyle bir müze görmedim. Son derece güzel. Mistik bir hava var. İnsanı ferahlatan mistik bir yapıya sahip. Kayseri için gerçekten önemli bir kazanım oldu.

CİHAN

Yorumlar