Selçuk, ilk 500 hedefine emin adımlarla yürüyor

Uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Scimago Enstitüsü, 2013 yılı dünyanın en başarılı üniversiteleri sıralaması listesini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Selçuk, ilk 500 hedefine emin adımlarla yürüyor

Uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Scimago Enstitüsü, 2013 yılı dünyanın en başarılı üniversiteleri sıralaması listesini açıkladı. Listeye göre Konya Selçuk Üniversitesi, 2012 yılına göre 2013’te Türkiye’de bir, dünyada ise 27 basamak yükseldi. SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Dünyada ilk 500 üniversite arasına girme hedefimize biraz daha yaklaştığımızı söylemek mümkündür." dedi.

Dünyanın en saygın yüksek öğretim kurumları derecelendirme kurumlarından biri olarak kabul edilen Scimago Enstitüsü, 2744 üniversite ve araştırma kurumunu değerlendirmeye aldı. Değerlendirmelerde scopus veri tabanından alınan son 5 yıla ait yayın sayısı, ülkeler arası ortak yayın kriteri, normalize edilmiş yayın başına atıf, etki değeri yüksek yüzde 25’lik dilime giren dergilerdeki makale oranı, yayınlarda uzmanlaşma/yaygınlık, en çok atıf alan yüzde 10’luk dilime giren makale oranı ve yayınlarda sorumlu yazar sayısı kriter olarak alındı. Sıralamada üniversiteler ve araştırma kurumları Afrika, Asya, Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Ortadoğu ve Okyanusya olmak üzere 8 bölgeye ayrılarak dünya, bölge ve ülke bazında sıralamalar yapıldı. Dünya çapındaki yayınların yüzde 80’ini yapan 2744 yüksek öğretim kurumunun 65'i Türkiye’deki üniversiteler ve araştırma kurumları oldu.

Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biri olan Konya Selçuk Üniversitesi Scimago Enstitüsü'nün yayınladığı sıralamada bir önceki yıla göre dünya sıralamasında 27 basamak, ülkemizde ise bir basamak yükseldi. Selçuk Üniversitesi, 2013 sıralamasında dünyada 678’inci, Orta Doğu bölgesinde 25’inci ve Türkiye’de 8’inci sırada yer aldı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, açıklanan listenin üniversitenin temel vizyonu olarak belirledikleri 'Dünya çapında ilk 500 üniversite içerisine girme' hedefine emin adımlarla yürüdüğünü gösterdiğini ifade etti. Rektör Gökbel, "Selçuk Üniversitesinin dünya çapında üniversite kriterlerini temel alan yeni stratejik yol haritasında “dünya çapında üniversite olma” vizyonuna ve ilk 500 hedefimize biraz daha yaklaştığını söylemek mümkündür. Bu araştırma sonuçları ayrıca Selçuk Üniversitesinin Konya ilini yukarıya taşıyan bir misyon üstlendiğini göstermektedir." dedi.
CİHAN

Yorumlar