Selanik Başkonsolosluğu’ndan Mudanyalı mübadillere ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Aysun Oğuzer, Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği’nin T.C Dışişleri Bakanlığı Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliği desteğiyle Yunanistan’da açtığı 'Ben Bir Mübadil Torunuyum'...

Google Haberlere Abone ol
Selanik Başkonsolosluğu’ndan Mudanyalı mübadillere ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Aysun Oğuzer, Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği’nin T.C Dışişleri Bakanlığı Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliği desteğiyle Yunanistan’da açtığı 'Ben Bir Mübadil Torunuyum' projesine ait sergiyi ziyaret etti.

Yunanistan’ın Halkidiki Bölgesi’ne bağlı Nea Moudania’da, bu yıl 35.’si düzenlenen Deniz ve Sardalye Festivali’ne katılan Mudanyalı mübadillerin hafta başından bu yana açık olan sergisini, Selanik Muavin Konsolosu Aysun Oğuzer, Başkonsolosluk Sekreteri Levent İmam ile birlikte gezdi. Nea Moudania Belediye Başkan Yardımcısı Kosmas Pandakas’ın da eşlik ettiği ziyarette, Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker’i kutlayan Muavin Konsolos Oğuzer, Bursa’nın Mudanya ilçesindeki yüzyıllık Rum evlerinin ahşap parçalarının üzerine işlenen resim, yazı ve eşyalarla ilgili çalışmayı önemli bulduğunu ifade etti. Oğuzer, Mudanyalı mübadillerin, dede topraklarına getirerek sergilediği eserlerin Türk-Yunan dostluğu adına kurulan ilişkinin bağı açısından da kültürel anlamda önemli olduğunu söyledi.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, 30 Haziran’dan bu yana Mudanya’nın aynı zamanda kardeş şehri olan Yunanistan’ın Nea Moudania ilçesinde, bu serginin açılmasına destek olan başta Dışişleri Bakanlığı Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliği’ne ve Atina Büyükelçiliği ile Selanik Başkonsolosluğu’na, katkılarından ötürü teşekkür etti.

Türker; 1922’de yaşanan Türk-Yunan nüfus mübadelesi kapsamında, Mudanya’dan Yunanistan’a gelen Rumlar tarafından kurulan Nea Moudania’da yaşayanların, standa ve kendilerine olan ilgisi ile misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türker, ziyaret anısına Oğuzer’e, Mudanya’daki bir Girit evinde bulunan konsolosun ahşaba işlenmiş çalışmasını hediye etti.

5 Temmuz’a kadar açık kalacak olan sergi sonrasında projenin ikinci faaliyeti olarak dedelerinin göç yollarında çektiği zorlukları anlatan resim sergisinin Girit Kandiye’de açılacağı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar