'Selam'ı soruşturan eski savcılar, başsavcıyı yalanladı

Terör ve yolsuzluk soruşturmalarını yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasına dayanak olan Selam Tevhid soruşturmasının eski savcıları Adem Özcan ile Adnan Çimen, Başbakan, bakanlar ve MİT müsteşarının dinlendiği iddialarını...

Google Haberlere Abone ol
'Selam'ı soruşturan eski savcılar, başsavcıyı yalanladı

Terör ve yolsuzluk soruşturmalarını yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasına dayanak olan Selam Tevhid soruşturmasının eski savcıları Adem Özcan ile Adnan Çimen, Başbakan, bakanlar ve MİT müsteşarının dinlendiği iddialarını bir kez daha yalanladı. “İspat etsinler bu işi bırakırım.” diyen Savcı Özcan, Başbakan’ın Mahmud Abbas ile görüşmesinin kaydedilmesi, bunun İsrail’e servis edilmesinin de kesinlikle yalan olduğunu vurguladı.

Zaman gazetesine konuşan savcılardan Adem Özcan, sanatçı, hakim, savcı ve Defne Samyeli’ni bile dinledikleri iddiası üzerine, “Bunu ortaya atanlar, ispatlamazsa şerefsizdir.” ifadesini kullandı. Özcan, soruşturmanın örgütün faaliyetlerine yönelik MİT raporları doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Örgüt lideri konumunda 10-11 kilit isim ve aktif 50’ye yakın kişi olduğunu, İran uyrukluların yurt dışına kaçtığını bildirdi. Şüphelilerin İran istihbaratından her ay düzenli gelen parayı cezaevindeki müebbetlik örgüt üyeleri ile ailelerine dağıttığını, buna ilişkin tüm delillerin mevcut olduğunu açıkladı. Soruşturmanın diğer eski savcısı Adnan Çimen ise “Başbakan’ı, bakanları ve MİT müsteşarını dinlediysem neden hakkımda işlem yapılmıyor? Meşhur dinleme kayıtları nerede?” diye sordu.

İstanbul’da gözaltına alınan emniyet mensupları arasında ‘Selam Tevhid’ soruşturmasında görev alan polisler de bulunuyor. Söz konusu polislerin yakalanması tartışma konusu olurken, Başsavcı Hadi Salihoğlu’nca yapılan basın bildirisinde, Yargıtay tarafından 2 defa terör örgütü olarak hükmedilmesine rağmen Selam Tevhid için ‘sözde’ örgüt ifadesini kullanmıştı. Bu skandal açıklama, davanın eski savcısı Adnan Çimen tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Çimen, Salihoğlu’na çağrı yaparak, “Dosyayı yürüttüğüm yaklaşık 5 aylık sürede Başbakan’ı ya da MİT Müsteşarı’nı dinlediğimi ispat etsinler derhal istifaya hazırım.” şeklinde seslenmişti.

Adnan Çimen, dün Twitter hesabından yine meydan okudu. Başbakan’ı ve bakanları dinlediğinin ispat edilmesine ilişkin çağrısının Salihoğlu tarafından “Polemiğe girmeyeceğim çocuk oyuncağı değil bunlar.” sözleriyle geçiştirildiğini belirterek, “Görüldüğü üzere Sn. Başsavcı ‘Evet dinlenmiştir, belgeleri dosyadadır’ demek yerine soruyu geçiştirmiştir.” dedi. Başsavcının bu kadar önemli bir hususta ‘evet dinlenmiştir, ya da ‘hayır dinlenmemiştir’ demesinin yeterli olacağını söyleyen Çimen, Salihoğlu’nun basın bildirisindeki iddiasının arkasında duramadığını ve bildirinin yüzde 90’ı itibarıyla gerçekleri yansıtmadığını dile getirdi. Çimen’in açıklamasının devamı şöyle:

BENİ HSYK’YA NİYE ŞİKAYET ETMİYORSUNUZ?

Bu basın bildirisinin gerçeğe aykırı olduğunun en önemli delillerinden biri şudur ki, soruşturmalarda usulsüz işlemlere rastlanması halinde suçun faili hakim ya da savcı ise soruşturmanın bitmesini müteakip ilgili belgelerin üst yazıya bağlanarak suç duyurusu şeklinde HSYK’ya gönderilmesi gerekir. Başbakan’ı, bakanları ve MİT Müsteşarı’nı dinlemek anayasal ve yasal suç olduğuna göre soruşturma savcıları olarak hakkımda HSYK’ya suç duyurusunda bulunulması gerekir. Bu suç duyurusu soruşturma savcısı, ilgili başsavcı vekili ve başsavcının görevleri arasındadır. Bu ihbarı iletmemek suçtur. 24 Şubat’tan beri 5 ay geçmesine rağmen HSYK’ya bir suç ihbarı iletildiğine dair bir beyan varit olmamıştır.

BU MEŞHUR DİNLEME KAYITLARI NEREDE?

Başbakan, bakanlar ve MİT Müsteşarı’nın iddia edilen dinleme tapeleri varsa neden ilgili makamlara iletilmemektedir?. Şayet yoksa ki olmadığına eminiz, o halde bu basın bildirisinin bizatihi kendisi gerçeğe aykırı ve algı operasyonunun bir parçası değil mi? Sahi iddia edilen bu meşhur dinleme kayıtları nerededir? Yerde midir gökte midir kimse ucunu dahi göremedi. Hikmeti ne ola ki?"

CİHAN

Yorumlar