Selami Altınok'tan HSYK kararı yorumu: Bilgim yok

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, HSYK'nın kendisi hakkında verdiği inceleme kararının sorulması üzerine, "Bilgim yok.

Google Haberlere Abone ol
Selami Altınok'tan HSYK kararı yorumu: Bilgim yok

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, HSYK'nın kendisi hakkında verdiği inceleme kararının sorulması üzerine, "Bilgim yok." dedi. Gazetecilerin emniyete girişinin yasaklanması gibi bir uygulamanın olmadığını söyleyen Altınok, "Müsaade alındıktan sonra rahatlıkla girebilirsiniz." dedi.

Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen tiyatro etkinliğine katılan Selami Altınok, etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin emniyet müdürlüğüne girişinin yasaklanmasıyla ilgili soruyu Altınok, "Böyle bir yasaklama söz konusu değil. İlk emniyet genel müdürlüğünün genelgesi de o manada değildi. Sadece emniyet binalarındaki basın odalarının kaldırılması söz konusuydu. O kalktı, emniyete girişte yasak diye bir şey söz konusu değil. Müsaade alındığı, izin alındığı takdirde rahatlıkla bütün basın mensuplarımız ilgili birimlerimizden bilgi alabilir, gerekli haberi yapabilirler." şeklinde cevapladı.

Altınok'u takip eden ve İstanbul'da hem Vatan Caddesi'ndeki emniyet binasında hem de Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube binasında görevli basın mensupları, emniyet binalarına giremedikleri için işlerini yapamadıklarını söyledi. Bunun üzerine Altınok, "Müsaade alındıktan sonra rahatlıkla girebilirsiniz." cevabını verdi.

"Uygulama ne zaman olacak?" sorusunu Altınok, "Her zaman. İlgili birimlerimizden arkadaşlarımıza söyleyip o spesifik yapacağımız alakalı izin alındıktan sonra haber yapabilirsiniz. Öyle şey olur mu? Siz basın mensubu da olmanın dışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının emniyet birimlerine girememesi diye bir şey söz konusu olur mu? Algı yanlış, öyle bir düşüncemiz yok, öyle şey olur mu? Basın protokol ile biraz daha arkadaşlarımızı rahatlatalım, bu algı daha iyi olsun diye bir kaç gün içinde rahatlatırız sizleri." diye cevapladı.

Selami Altonok, HSYK'nın kendisi hakkında verdiği inceleme kararının sorulması üzerine, "Bilgim yok." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar