"Selam Tevhid'de kumpas" duruşması yarın

Kapalı yapılmasına karar verilen "Selam Tevhid'de kumpas" duruşması, yarına ertelendi. Yarın yapılacak duruşmada iddianame okunacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
"Selam Tevhid'de kumpas" duruşması yarın

Paralel Devlet Yapılanması'nın "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik açılan dava kapsamında firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve muvazzaf subayların da aralarında bulunduğu 45'i tutuklu 122 sanığın yargılandığı davada, kapalı yapılmasına karar verilen duruşma yarına ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde öğleden sonra devam eden duruşmada, ''davanın devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler kapsamında olması ve kamu güvenliğinin zorunlu kıldığı hallerin gözetilmesi" nedeniyle duruşmaların tamamının kapalı yapılmasına karar verildi.

Verilen aranın ardından, sanık ve müştekiler ile taraf avukatları haricinde kimsenin izleyici olarak alınmadığı duruşmada, sanık avukatlarının talepleri alındı.

Mahkeme heyeti talepleri aldıktan sonra, yarın itibarıyla iddianamenin okunacağını bildirerek, duruşmayı yarına erteledi.

Yarın ve daha sonraki günlerde yapılacak duruşmalar, kapalı oturumla gerçekleştirilecek.

Yorumlar