Selam şüphelisi İHH Başkanı Yıldırım: İranlılarla görüşmelerim soruldu

Selam terör örgütü soruşturması kapsamında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ifade verdi. Yıldırım, Suriye ve İran arasındaki esir değişimi sırasında İranlılarla görüşmelerinin sorulduğunu söyledi. Soruşturma kapsamında bugün...

Google Haberlere Abone ol
Selam şüphelisi İHH Başkanı Yıldırım: İranlılarla görüşmelerim soruldu

Selam terör örgütü soruşturması kapsamında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ifade verdi. Yıldırım, Suriye ve İran arasındaki esir değişimi sırasında İranlılarla görüşmelerinin sorulduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında bugün Yıldırım ve Umut davasında cezası onanan Abdulhamit Çelik’in ifadesi alındı. İfade sonrası açıklama yapan Yıldırım, “Selam ve Tevhid örgütü hakkındaki açılan dosyayla ilgili ifade verdik. Bu örgütün mensubu olmakla suçlamışlar. Delil olarak benim telefon konuşmalarımı koymuşlar.” dedi.

48 tane İranlı’nın bırakılması karşılığında 2 bin 130 tane Suriyeli muhalifin cezaevlerinden kurtulması için yaptıkları pazarlıkların delil olarak sunulduğunu iddia eden Yıldırım, “Benim o dosyada konuştuğum kişiler bir tanesi İranlıymış. Zaten İranlı esirler olduğu için İranlılarla konuşacağım.” diye konuştu.

İran’da konuştuğu kişinin kim ve görevinin ne olduğu sorulan Yıldırım, “Benim Hamit olarak tanıdığım onların da Seyit diye dosyaya koyduğu bir isim. Görevi ister istihbarat ister başka, onu sorgulamıyorum. Zaten İranlılarla ben esir değiş tokuşu ile konuşma yaptığımda herhalde sıradan bir adam benimle muhatap olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Bu şekilde yargılanmayı kabul ettiğini söyleyen Yıldırım, “Bu dosyayı bu şekilde hazırlayan herkesi de alçak olarak ilan ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yaptıkları çalışmaları görüntülediklerini belirten Yıldırım. Bu görüntüleri de savcılığa verdiklerini kaydetti.

Umut davasının Yargıtay tarafından onandığı hatırlatılan ve Selam örgütünün işlediği belirtilen Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu cinayetleri hakkında soru sorulup sorulmadığı sorulan Yıldırım, “Bu konuyla ilgili hiçbir soru sorulmadı. Çünkü bu dosyayı çok genişletmişler. Bizi sadece o görüşmelerle ilgili ‘acaba İranla bir ilişkisi var mı?’ şeklinde değerlendirmişler. İranlılarla görüşmelerimizi bütün dünyaya verdiğimizi söyledik, delillerini verdik.” dedi.

Ne kadar süreyle dinlendikleri sorusuna Yıldırım, “3 yıllık bir dinleme olmuş ama dosyaya delil olarak sunabildikleri 2012 yılındaki bu esirlerin çıkma anındaki İranlılarla yapmış olduğum telefon görüşmeleri.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar