Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nden Kışanak'a ziyaret

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak...

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nden Kışanak'a ziyaret

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak tarafından karşılanan Rektör Doğan, üniversitesi ile ilgili bilgi verdi. Bu yıl öğrenci almaya başlayacağını ifade eden Rektör Doğan, “Öğretim üyesi kadromuzu oluşturduk. Yüksek lisans ve doktora programlarına da bu yıl başlayacağız. Sürekli eğitim merkezinde İngilizce eğitimi ve sosyal projeleri de hayata geçiriyoruz. Diyarbakır ve bölgede büyük bir teveccühün olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı. Meclis Genel Kurulu’nun Ocak 2013’teki görüşmede yasa tasarısını onaylanmasıyla Üniversite'nin kurulduğunu anlatan Rektör Doğan, ”O zaman sizde parlamentodaydınız. Size ve bütün milletvekillerine desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz. Desteklerinizin devamını bekleriz.” diye konuştu.

Kürtçe’nin yanı sıra Kurmanci, Sorani ve Zazaki lehçelerini de öğreteceklerini ifade eden Prof. Dr. Doğan, ”Hemşirelik bölümünde Kurmanci, Dış Ticaret bölümünde de Sorani’yi öğreteceğiz. Yurt dışında Kürtçe konusunda doktora yapmış akademisyenleri buraya getirtip, beyin göçünü de sağlamayı planlıyoruz. Kürtçe yüksek lisans ve doktora programlarını da açmak istiyoruz.“ şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Kışanak ise Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin bölgede olumlu bir hava estireceğine inandığın söyledi. Üniversite'nin şehre katkısının göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Kışanak, “Varsa bize düşen bir şey, destekleriz.” dedi. Kışanak, üniversitenin Kürtçe ile ilgili hedeflerinin de heyecan verici olduğunu kaydetti.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Genel Sekreteri Hüseyin Erdoğan da üniversitenin kampüsü hakkında bilgi verdi. Erdoğan, inşa çalışmalarının sonbaharda başlayacağını belirtti. Ziyaretin sonunda Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kışanak’a üzerinde isminin yazılı olduğu üniversiteyi simgeleyen bakır işlemeli bir tabak hediye etti. CİHAN

Yorumlar