Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan, Vali Kıraç’ı ziyaret etti

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan, Vali Kıraç’ı ziyaret etti

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Ziyarette rektör Doğan'a üniversitenin mütevelli heyeti de eşlik etti.

Diyarbakır Valisi Kıraç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin, Diyarbakır’a ve bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik olarak önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. Prof. Dr. Ekrem Doğan ve beraberindeki heyet, Vali Kıraç’a üniversiteyi simgeleyen gümüş bakır işlemeli tabak plaket takdim etti.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan kendilerini kabulünden dolayı teşekkür ederek, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ile ilgili bugüne kadar yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doğan, Kıraç’a ayrıca kendilerine sundukları desteklerden dolayı da teşekkür etti.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi adıyla vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısı geçen yıl Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmıştı. İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Diyarbakır'da kurulan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi çalışmalarına başladı. Üniversitede, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, ilahiyat ve sağlık bilimleri fakülteleri ile meslek yüksekokulu, sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitüleri yer alacak. Üniversite bünyesinde ayrıca ‘yerel diller enstitüsü' de bulunacak. Türkiye'de halen 103 devlet üniversitesi, 65 vakıf üniversitesi, 7 vakıf meslek yüksekokulu, 13 diğer yükseköğretim kurumu bulunuyor. Gaziantep'te Zirve ve Hasan Kalyoncu adıyla iki vakıf üniversitesi faaliyet gösteriyor. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ile Güneydoğu'nun vakıf üniversitesi sayısı üçe çıkıyor. CİHAN

Yorumlar