Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan, Ahmet Türk’ü ziyaret etti

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Eşbaşkan Februniye Akyol’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. SEU Rektörü...

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan, Ahmet Türk’ü ziyaret etti

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Eşbaşkan Februniye Akyol’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

SEU Rektörü Doğan ve Genel Sekreter Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ve Eşbaşkan Akyol’a, üniversite hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Doğan, SEU’nun, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 5 programla eğitime başlayacağını söyledi. Doğan, yurt dışından da öğrenci alabileceklerini belirtti. Kaliteli bir eğitim vermeyi hedeflediklerini dile getiren Rektör Doğan, “İyi bir İngilizce hazırlık eğitimi vereceğiz. Dileyen öğrencilerimiz İngilizce hazırlık eğitimlerini ABD’de alabilecekler. Ayrıca, bazı bölümlerde Kürtçe dil eğitimi de vereceğiz.” dedi.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin açılmasından duyduğu memnuniyet dile getirdi. Selahaddin Eyyubi’nin, bölgede yüksek öğrenime kalite katacağına inandığını belirten Türk, Kürtçe eğitim verilmesinin de isabetli bir karar olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, üniversitenin halkla bütünleşmesi ve yerel hizmet kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Eşbaşkan Februniye Akyol de Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin açılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Yoğun bir ziyaret programları olduğunu hatırlatan Akyol, en kısa zamanda Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Rektör Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Türk’e ve Eşbaşkan Akyol’a, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni simgeleyen işlemeli bakır bir tabak hediye etti.

CİHAN

Yorumlar