Selahaddin Eyyubi Üniversitesi hemşirelere Kürtçe öğretecek

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bu yıl 5 bölümde ilk öğrencilerini alacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi hemşirelere Kürtçe öğretecek

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bu yıl 5 bölümde ilk öğrencilerini alacaklarını açıkladı. Doğan, “Hemşirelik, İşletme, Fizyoterapi ve Dış Ticaret bölümleriyle eğitme başlayacağız. İyi bir İngilizcenin yanı sıra hemşireliği okuyan bütün öğrencilerimizin mutlaka Kürtçe öğrenmelerini istiyoruz. Kürtçe okur yazarlığını öğreteceğiz. Dış ticaret bölümümüzde Soranice öğreteceğiz. Çünkü ülkemizin Irak’ın kuzeyiyle çok ciddi ticari ilişkileri var.” dedi.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ile Dicle Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Diyarbakır Sağlık Yönetimi Sempozyumu’ gerçekleştirildi. Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan sempozyuma öğrenciler ilgi gösterdi. Sempozyumun açılışında konuşan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan, sağlık yöneticiliği eğitimin önemine değindi. Sağlık kurumlarının birer işletme olduğunu vurgulayan Doğan, “Sağlık bölümlerinde okuyan öğrenciler, eğitimlerinin herhangi bir aşamasında aslında yöneticilik eğitimi almıyorlar. İhtisas yaparken ortaya çıkan problemleri çözerken birazcık yöneticilik öğreniyoruz. Ama bu iş birazcık eğitimle olmaz. Bu noktada sağlık kurumları yöneticiliği son 3-5 yıldır eğitim olarak gündemimize girdi. Bunun kamudaki karşılığı iyi tanımlanması gerekir.” dedi. Türkiye’de son 10 yılda önemli sağlık yatırımlarına gerçekleştirildiğini ifade eden Doğan, yatırımların beraberinde kaliteli sağlık hizmetini getirdiğini belirtti.

Katılımcılara Selahaddin Eyyubi Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Ekrem Doğan, dil eğitimine önem verdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Doğan, şunları kaydetti: “Bu sene itibarıyla öğrenci almaya başlayacağız. Dört tane fakültemiz var. Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi. Yabancı Diller Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu. 50 programın açılması için izin aldık. Bu yıl 5 programla eğitime başlayacağız. Bunlar Hemşirelik, İşletme, Fizyoterapi ve Dış Ticaret. Bütün öğrencilerimize ilk yıl iyi bir İngilizce eğitimi vereceğiz. Hemşireliği okuyan bütün öğrencilerimizin mutlaka Kürtçe öğrenmelerini istiyoruz. Kürtçe okur yazarlığını öğreteceğiz. Dış ticaret bölümümüzde okuyacak öğrencilerimize de Soranice öğreteceğiz. Çünkü ülkemizin Irak’ın kuzeyiyle çok ciddi ticari ilişkileri var. Yılda 10 milyar doların üzerinde bir ticaret hacmimiz var. Bu yüzden yetiştireceğimiz öğrencilerimizin Soranice öğrenmelerini sağlayacağız."

Dicle Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, sempozyumda katkılarından dolayı Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan bir plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar