Selahaddin Eyyûbi Üniversitesi ilk öğrencilerini bu yıl alıyor

Selahaddin Eyyûubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bu yıl ilk öğrencilerini alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyûbi Üniversitesi ilk öğrencilerini bu yıl alıyor

Selahaddin Eyyûubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bu yıl ilk öğrencilerini alacaklarını söyledi. Doğan, “Eylül ayında inşallah ilk öğrencilerimizi alacağız.” dedi.

Selahaddin Eyyûbi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Diyarbakır’a ilk vakıf üniversitesinin kurulmasına ilişkin kanun tasarısının geçen yıl Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını hatırlattı. Üniversite bünyesinde iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, ilahiyat ve sağlık bilimleri fakülteleri ile meslek yüksekokulu, sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitülerinin yer alacağını anlatan Doğan, “İlk başta sağlık bilimler ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi açmayı planlıyoruz.” diye konuştu. Sağlık Bilimleri Fakültesi başlığı altında hemşirelik, beslenme ve diyetektik ile fizyoterapi bölümlerinin olacağını anlatan Doğan, iktisadi ve idari bölümler fakültesi bünyesinde ise ilk etapta işletme bölümü ile iki yıllık dış ticaret meslek yüksekokulunu açmayı düşündüklerini dile getirdi.

“KÜRTÇE, SORANİCE VE ZAZACA BÖLÜMLER AÇACAĞIZ”

Selahaddin Eyyûbi Üniversitesi bünyesinde 4 tane enstitü bulunacağını anlatan Rektör Doğan, bunların sosyal bilimler, sağlık bilimler, fen bilimleri ve yerel diller enstitüsü olduğunu belirtti. Doğan, “Sosyal, sağlık ve fen bilimleri birçok üniversitede var. Ancak bizi farklı kılan yerel diller enstitüsü başlığımız. Yerel diller enstitüsünde ilk olarak Kürtçe, Soranice, Zazaca yüksek lisans programları açacağız. Bununla birlikte gerek yurtdışında gerekse yurtiçinde öğretim görevlileriyle ilgili çalışmamız devam ediyor. İnşallah bu bölümleri bu sene ilk etapta açmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

“KÜRDİSTAN YÖNETİMİNDEKİ ÜNİVERSİTELERLE ORTAK PROGRAMLAR AÇACAĞIZ”

Selahaddin Eyyûbi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, öğrenci ve öğretim görevlisi bakımından hedeflerinin komşu ülkelerin de yer aldığı bölge olduğunu söyledi. Doğan, “Bu kapsamda ilk olarak hedef bölgemiz Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi olacak. Oradaki üniversitelerle de ilişkilerimiz başladı. Kardeş üniversitelerimizle ortak projelerimiz olacak. Soranice eğitmenleri Türkiye’de bulmada zorlanacağız. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki kardeş üniversitelerle işbirliği içinde ortak programlar açacağız. Orası ile ilgili çok ciddi projelerimiz var. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Türkiye’ye, Diyarbakır’a çok sıcak baktığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HAZIRLIK DERSLERİNİ DOĞAL İNGİLİZCE KONUŞAN HOCALAR VERECEK”

Selahaddin Eyyûbi Üniversitesi’nin her alanda farklılığını ortaya koyacağını anlatan Doğan, açacakları 5 bölümde ilk yıl hazırlık olacağını ve dersleri doğal İngilizce bilen hocaların vereceğini söyledi. Doğan, “Bunun için yurtdışından hocalar getireceğiz. Öğretim üyelerini doğal İngilizce bilen hocalardan seçeceğiz. Ve çok iyi bir İngilizce eğitimi vereceğiz. Bütün öğrenciler için iyi bir İngilizce eğitimi vereceğiz.” dedi. Doğan şöyle devam etti: “Buraya geldikten sonra daha iyi anladım ki çok farklı ve çok şanslı bir il olduğunu gördüm. Bu bölgede ilk açılacak vakıf üniversitesi de biziz. Bölgede eğitime çok büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bizim garantör üniversitemiz olan Dicle Üniversitesi kendisini garantilemiş bir üniversite. Biz de bunun yanında eğitimde farklı bir alanda gerek yurtdışı gerekse de yurtiçi etkinliklerle yapacağımız çalışmalarla Diyarbakır’ı bilim yuvası haline getireceğiz.”

“SELAHADDİN EYYÛBİ İSMİNE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Bölgeyi ilim yuvası haline getirme hedeflerinin yanında Selahaddîn-î Eyyûbî ismine layık olmaya çalışacaklarını dile getiren Rektör Doğan, hayatı irdelendiğinde Selahaddin Eyyubi’nin aynı zamanda bir bilim adamı olduğunun görüldüğünü kaydetti. Doğan şunları söyledi: “Aslında Selahaddin Eyyûbi komutanlığıyla, adaletiyle bilinir. Kudüs’ün fethindeki büyük katkılarıyla bilinir. Ama hayatı irdelendiğinde en büyük hayalinin bilim adamı olduğudur. Hatta kendisine bırakılırsa bilim adamı olmayı tercih edeceği yönünde düşünceleri de var. Biz bu ismi özellikle kendimize rehber olarak seçtik, burayı bir bilim yuvası yapmaya çalışacağız. Evet göreceksiniz üniversitemiz önce kendisini bu bölgede, İslam coğrafyasında, Türkiye ve daha sonra uluslararası platformda ispatlayacaktır.” CİHAN

Yorumlar