Sela okuyan imama ve cemaatine palayla saldırı

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz'daki darbe girişimi esnasında kimliği belirsiz bir şahıs, camilerden okunan sela nedeniyle imam ve cemaate palayla saldırdı

Google Haberlere Abone ol
Sela okuyan imama ve cemaatine palayla saldırı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında kimliği belirsiz bir şahıs, camilerden okunan sela nedeniyle Fatih'teki Mihrişah Hacıkadın Camisi İmamı Adem Tunoğlu ile cami cemaatinden emekli polis memuru Nihat Altın'a palayla saldırdı.

Tunoğlu ve Altın, saldırı gecesini ve yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Darbe girişimi haberini cemaatle birlikte oturduğu çay ocağında aldığını belirten Tunoğlu, "Olayın ne olduğunu anlamaya çalıştık. Daha sonra eve gittim. Evde internetten neler olduğuna baktım. Televizyonda Diyanet İşleri Başkanımızı gördüm. Başkanımızın sela verilmesi çağrısından sonra abdest alıp evden çıktım. Saat 01.32'de caminin önüne geldim. O esnada zaten sela okunması hususunda mesajlar gelmişti." diye konuştu.

Adem Tunoğlu, cami içine girdikten sonra "Devletin tüm kurumları görevinin başındadır, endişeye mahal yoktur." şeklinde seladan sonra okunmak için bir not yazdıklarını belirterek, daha sonra yanlış anlaşılmaması için bunu okumadığını söyledi.

Sela verdikten sonra Altın ile cami içerisinde oturduklarını anlatan Tunoğlu, şöyle devam etti:
"Biz otururken şahıs geldi. Elinde bir palayla geldi ve 'Bu kapılar neden kapalı?' dedi. Biz de 'Kapılar açık.' dedik. Ben durumu anlamaya ve şahsı tanımaya gayret ettim. Açık kapıdan girdiğimizi söyledik. 'Bundan sonra isteyen istediği gibi konuşacak. Herkes istediği gibi davranacak. Sizin devriniz bitti.' diye karşılık verdi. Dışarı çıktım. Maksadım kapalı kapı varsa açıp, şahsı dışarı çıkarmaktı. Burada ve hiçbir ibadethanede saldırı düşünülemez. Burası bir ibadethane, bu nedenle kendimizi savunacak bir şeyimiz yok. Kapının kapalı olmadığını gösterdim. O da 'Ben duvardan girdim.' dedi. Ben kapıyı açmadan önce Nihat ağabeyin sırtına doğru palayı salladı."

Tunoğlu, şahsıno esnada kendilerine küfrettiğini dile getirerek, saldırı olabileceği için kaçtığını kaydetti.

Saldırganın elindeki palayı salladığını aktaran Tunoğlu, "Kaçtığım halde pala vücudumun sol bölgesine geldi. Sonra Nihat ağabeye döndü ve ona saldırdı. Ben kendimizi korumak için caminin arka tarafına geldim bir şeyler bulabilir miyim diye. Daha sonra bulduğum sandalyeyle hareket ettim. Şahıs Nihat ağabeye vuruyordu." ifadelerini kullandı.

Emekli polis memuru Nihat Altın'ın saldırıda kafasından ve elinden yaralandığını, kafasına 18, eline ise 7 dikiş atıldığı bildirdi.

Darbe girişimini televizyondan öğrendiğini anımsatan Altın, görüntülerden rahatsız olduğunu ve eve gittiğini söyledi.

Altın, bir süre sonra imam Tunoğlu'nu arayarak olaylardan haberdar ettiğini dile getirerek, şunları anlattı:

"Hoca efendi selasını verdi. Sonra beraber müezzin mahfiline geçerek oturduk. Ben şahsın cami cemaatinden biri olduğunu zannettim. Hocamız kapılar konusunda şahsı bilgilendirdi. Şahıs ise 'Sizin devriniz bitti. Bu camiye duvardan atlayıp girdim.' dedi. O sırada kendimizi savunacak bir şeyler aradım. Dış kapının önünde trafik dubası vardı onu aldım. Ben aşağıdaki kapıdan çıktım, şahıs diğer kapıdan çıkınca karşı karşıya geldik. Palayı salladı. Ben tökezleyip yere düştüm. O sırada palayla kafama vurdu. Sersemledim yere düştüm. Tekrar palayı kaldırdı, can havliyle elimi kaldırdım. Bu defa da elime darbe aldım. Şahıs sonra benden uzaklaştı."

Yorumlar