Sel suları çekildi dehşetin boyutu ortaya çıktı

Zonguldak’ta sel sularının çekilmesinin ardından yaşanan dehşetin boyutları ortaya çıktı. Dehşetin yaşadığı Asma Mahallesi'nde Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri sel suları ve çamurları temizliyor. Yarım metreyi aşan sel...

Google Haberlere Abone ol
Sel suları çekildi dehşetin boyutu ortaya çıktı

Zonguldak’ta sel sularının çekilmesinin ardından yaşanan dehşetin boyutları ortaya çıktı. Dehşetin yaşadığı Asma Mahallesi'nde Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri sel suları ve çamurları temizliyor. Yarım metreyi aşan sel sularına maruz kalan esnaf vatandaşlar da selin yaralarını sarmaya çalışıyor.

    Asma Mahallesi Mine Sokak üzerinde 13 esnafın işyeri ve 1 ev su altına kaldı. Mahallede bakkal esnafı Hasan Çağlayan ve eşi Fatma Çağlayan, yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Yetkililerin ilgisizliğe tepki gösteren market sahibi Hasan Çağlayan, "Büyük zararımız var. Maddi anlamı bırakın manevi daha çok zararımız var. Yetkililerden hiç kimseyi görmedik. Sabah dükkanı açtım bir uğultuyla beraber birden patlama oldu. Eşimi dahi yeğenim zor kurtardı. Arabalarımızı güçlükle çıkardık. Bu afet yukarıda tünel inşaatındaki hafriyat ve kesilen ağaçların köprüye dayanmasıyla oldu. Bunu yetkililerin görmesi gerekiyordu. Bu yağmurdan kaynaklanan afet değil, bu kesinlikle ihmalkarlıktan kaynaklandı. Yaralarımızı sardıktan sonra en kısa zamanda karayollarına dava açacağız." dedi.

    Sel sularından bir yakınını yardımı sayesinde kurtulan Fatma Çağlayan, “Ben olayı yaşadım. Sel bir anda uğultuyla geldi. Dükkandaydım. Su gelince kapıyı kapattım. Amcaoğlu gelip kurtardı. Su içeriye girdi. Yarı belime kadar suyun içinde çekti götürdü beni.” diye konuştu.

    BU YAĞMURDAN DEĞİL KARAYOLLARINDAN

    Mobilya atölyesinin sahibi Halil Kundakçı(39) yetkililere tepki gösterdi. Kundakçı, "Çok zararımız var. Burada bizi arayan soran yok. Bu işten sonuna kadar şikayetçiyiz. Bu yağmurdan dolayı olan bir afet değil. Bu sadece Karayollarının yolunun kesilip patlaması olayı. Canımızı zor kurtardık. Abla burada komşumuz suyun içinden çekerek aldık. Kurtaran arkadaş da sele kapılabilirdi. Bizim sıkıntımız yağmurla ilgili değil. Yağmurun suçu yok, yukarıdaki Karayolları çalışmasından kaynaklanıyor." şeklinde konuştu.

    Evi su altında kalan 1 çocuk babası Cengiz Yılmaz, "Ben işten geldim. Çocuklar evde uyuyordu. Çocukları kurtardım, son anda arabayı aldık, başka yapacak bir şeyimiz kalmadı." dedi.

    MAHALLE MUHTARI: 10 YIL ÖNCE UYARMIŞTIM

    Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ise göreve geldiği 10 yıldır yetkili kurumları uyardığını anlattı. Kuğu, şunları söyledi: "10 senden beri devlet görevlilerine ‘burada sel olacak diye yalvarıyorum. Ama benim sözümü kimse kale almadı. Allah’a şükür 1 tane kaybımız olmadı. Ama esnafımız felç durumda. Sayın valimizin de burada olmasını isterdim. Tünelin ağzını 1,5 - 2 metre kadar yapmışlar. Bu menfez ağızlarının 4 metreden aşağı tutulmaması lazım. Kimse bizi dinlemedi. O tünellerin ağzını 4 - 5 metre yapsınlar. Burada 12-13 esnafımız mağdur. En çok bakkal ve mobilya dükkanımız mağdur durumda. İlgili makamlara dilekçe vereceğiz." CİHAN

Yorumlar