Sel mağduru Bosna-Hersek'e teselli ziyareti

Niğde'de faaliyet gösteren Özel Sungurbey eğitim kurumları velileri sel felaketi geçiren Bosna-Hersek'e geçmiş olsun ziyareti ve gezisi düzenledi. Gezi sorumlusu Yüksel Özdemir, kardeş ve dost ülke Bosna Hersek'in selden büyük bir zarar gördüğünü,...

Google Haberlere Abone ol
Sel mağduru Bosna-Hersek'e teselli ziyareti

Niğde'de faaliyet gösteren Özel Sungurbey eğitim kurumları velileri sel felaketi geçiren Bosna-Hersek'e geçmiş olsun ziyareti ve gezisi düzenledi.

Gezi sorumlusu Yüksel Özdemir, kardeş ve dost ülke Bosna Hersek'in selden büyük bir zarar gördüğünü, bunun için de onların zor günlerinde yanında olmak istediklerini, Bosnalıları ziyaret edip meşhur kahvelerini içtiklerini aktardı. Ziyaret kapsamında ecdadımızdan yadigar kalan eserleri de ziyaret ettiklerini aktaran Özdemir, "Osmanlının çok güzel eserlerini gördük, onlarla kardeş olduğumuzu ve her zaman yanlarında olduğumuzu söyledik." dedi.

Geziye katılan velilerden Esra Atabek ise, “Ben çocuğumla birlikte Bosna’ya gittim. Çok etkilendim. Alperenler Tekkesi, Travnik’de Fatih Sultan Mehmet camisi ve kalesi. Bosna’da Baş Çarşı, Hüsrev Camisi, Bosna’nın doğal güzelliği Boşnak böreği ve kahvesi her şeyiyle çok güzeldi. Böyle bir geziyi düzenlediği için okulumuza çok teşekkür ediyoruz ve tekrarını bekliyoruz" dedi.

Mustafa Adıgüzel de Türk okullarının Bosna’nın çocuklarına ve yetimlerine sahip çıktığını gördüklerini vurgulayıp, "Cefakâr öğretmenlerin yaptıklarını yerinde gördük. Allah onlardan razı olsun, bizleri orada çok güzel bir şekilde temsil ediyorlar. Mostar köprüsünün yapılışı çok ilginçti ve beni çok etkiledi. Ecdadımız hep eserler yapmış. İslam için varını yoğunu ortaya koymuş. Türk devletimizin savaşta çok yardımları olmuş. Bunu Bosnalılar hiç unutmuyorlar ve Fatih Sultan Mehmet’i çok seviyorlar. Aliya İzzetbegoviç’in ve şehitlerin mezarlarını ziyaret edip ruhlarına Yasin okuduk.” dedi. CİHAN

Yorumlar