Sekmen: Eğitime her türlü desteği vereceğiz

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yakutiye Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen '9.

Google Haberlere Abone ol
Sekmen: Eğitime her türlü desteği vereceğiz

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yakutiye Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen '9. İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen bilimleri Proje Çalışması Bölge Sergisi'ne katıldı. Sekmen, burada yaptığı değerlendirmede, "Eğitime her türlü desteği vereceğiz." dedi.

    Bölgedeki 10 ilden 76 öğrenci tarafından hazırlanan 45 proje sergide yer aldı. Sekmen, sergi açılışında yaptığı konuşmada bilim ve teknoloji üretmeden etkili bir devlet olunamayacağını hatırlatarak bilimsel proje yapmanın önemine dikkat çekti.

    Bilimsel projelere önem verdiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı, "Burada gördüğümüz çalışmalar, insan yetiştirme kapasitemizin gelişmesi bakımından ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek yolundaki çabalara değerli katkılar sağlamaktadır. Ülkelerin kalkınması eğitim ve bilime yaptıkları yatırımlarla olmaktadır. Bilimsel proje yapmaya başlayan ve başarılar elde eden çocuklarımız, gençlerimiz, yarının Türkiye`sinin bilimsel bilgi ve teknoloji üreten önemli insanları olacaklar. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime tam destek vereceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar