Şeker:İnsanlar çocuklarını savaş çığırtkanlığı yapmanız için mi yetiştiriyor?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2.

Google Haberlere Abone ol
Şeker:İnsanlar çocuklarını savaş çığırtkanlığı yapmanız için mi yetiştiriyor?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler olduğu iddia edilen kişilerin yaptığı bir toplantıdaki ses kaydı tepki topluyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yapılan görüşmede savaş çıkartılmak istendiğine ilişkin yer alan bölümlere atfen, “İnsanlar çocuklarını yetiştirip büyütürken, sizin 4 kişi bir odada konuşup, yolsuzlukların üstünü kapatabilmek için, savaş çığırtkanlığı yapmanız için mi çocuklarını yetiştiriyorlar?” diye sordu.

    Ortaya çıkan ses kaydını 2 şekilde değerlendirmek gerektiğini kaydeden Şeker, “Sizin en mahrem konutunuz, BBG evi derlerdi ya, onun gibi herkes tarafından seyrediliyor, izleniyor, dinleniyorsa siz devlet olamamışsınız. Birincisi bu. İkincisi, her ne şekilde olursa olsun savaş kışkırtıcılığı yapmak, bir ülkeye saldırı için tezgah hazırlamak, o ülkenin içişlerine müdahil olmak ahlaki de değil, komşuluk kurallarına da sığmaz.” ifadelerini
kullandı.

    MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ‘3-4 tane adam gönderirim. Oradan 7-8 füze attırırım buraya’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Şeker, “Bu bir provokasyondur. Bu ülkeyi savaşa sokmaktır. Savaş gözyaşı demektir, yokluk demektir. Ölüm demektir. Bu insanları anlamak mümkün değil. Çok kötü bir şey. Bizim gibi bir ülkenin dünya kamuoyunda maalesef her iki şekilde de, hem dinlenmesi hem de burada konuşulanlar çok kötü bir şey. Kendi ülkemizde başımıza geldi. Niğde topraklarında sınırları içerisinde bir asker ve polisimiz hayatını kaybetti. Kim tarafından öldürüldü? Suriye tarafından gelen El Kaide militanları tarafından. Kim bunları besledi? Siz. Kim TIR’larla silah gönderdi. Siz gönderdiniz. Suriye’de ölen bir çok insanda vebaliniz var. Hele hele bunları duyunca, bu olaylardan sonra Gaziantep’in içerisinde birileri ölecek, savaşa giren Mehmetçiklerimiz hayatını kaybedecek. İnsanlar çocuklarını yetiştirip büyütürken sizin 4 kişi bir odada konuşup, yolsuzlukların üstünü kapatabilmek için savaş çığırtkanlığı yapmanız için mi çocuklarını yetiştiriyorlar.” şeklinde konuştu.

    Bu işin izah edilecek tarafı olmadığını savunan Şeker, “Ama hemen yine üste çıkmaya çalışıyorlar. Bu bize karşı, komplo, savaş suçu, vatana ihanet diyorlar. Ne vatan ihaneti? Bu vatana ihanet eden sizlersiniz.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar