Şeker: Evdeki paralar da finansal sisteme kazandırılacak mı?

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, ekonomi yönetiminin cari açığı daraltmak amacıyla vatandaşın yastık altı ve yurt dışı birikimlerini finansal sisteme kazandırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “İktidar mensuplarının evlerinde.

Google Haberlere Abone ol
Şeker: Evdeki paralar da finansal sisteme kazandırılacak mı?

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, ekonomi yönetiminin cari açığı daraltmak amacıyla vatandaşın yastık altı ve yurt dışı birikimlerini finansal sisteme kazandırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “İktidar mensuplarının evlerinde veya yurt dışında tuttuğu paraları da ekonomiye kazandırmak için bir çalışma yapılmakta mıdır?” diye soru önergesi verdi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Şeker, ekonomi yönetiminin altın mevduatı, varlık barışı gibi pek çok uygulama ile vatandaşın yastık altında ve yurt dışındaki birikimini finansal sisteme kazandırarak, ülkenin kronikleşmiş sorunlarından olan cari açığı daraltmaya çalıştığını söyledi.

Vatandaşların bu uygulamalara riayet ederek, gerek yastık altı gerekse yurt dışı birikimlerini ekonomiye kazandırdıklarını kaydeden Şeker, “Ancak son zamanlarda yayınlanan tapelerden ve fezlekelerden, eski bakanların ve ailelerinin hatta bir banka müdürünün bile oldukça yüklü miktardaki paraları evlerinde sakladıkları ortaya çıkmıştır.” dedi.

Şeker, Babacan’ın cevaplaması için şu soruları yöneltti: “Şimdiye kadar, vatandaşın finansal sisteme kazandırılan yastık altı ve yurt dışı birikimlerinin miktarı ne kadardır? Vatandaşın yastık altı ve yurt dışı birikimlerini ekonomiye kazandırmak için oldukça yoğun bir mesai harcayan ekonomi yönetimi, iktidar partisi mensuplarının evlerinde sakladığı ya da yurt dışında tuttuğu paraları ekonomiye kazandırmak için de bir çalışma yapmayı düşünmekte midir?”
CİHAN

Yorumlar