Şehzade Mehmet öğrencisi Zekâ Oyunları Yarışması’nda finalist

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kutay Arda Güler, Türkiye Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen 18.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet öğrencisi Zekâ Oyunları Yarışması’nda finalist

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kutay Arda Güler, Türkiye Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen 18. Ulusal Zekâ Oyunları Yarışması’nda, ülke genelinde finale kalan sekiz öğrenci arasına girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, TOBB ve ODTÜ'nün destekleriyle düzenlenen yarışmanın ilk aşaması 15 Eylül 2013’te başladı. 14 yaş altı, 14-21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere üç kategoride yapıldı. 14 yaş altına yaklaşık 3 bin 500 öğrenci katıldı. Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu'nun 22 öğrencisi, ilk aşamayı geçerek yarı finale kaldı. Yarı final sınavı, 23 Kasım Cumartesi günü İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Gaziantep’teki sınav merkezlerinde yapıldı. Güler, 14 yaş altı kategoride 508 puanla Türkiye finaline kaldı. Son aşama olan final sınavı, 21 Aralık’ta Ankara’da yapılacak. Ödül töreni ise 21 Aralık Cumartesi saat 18.00’de, TBMM tören salonunda düzenlenecek.

Kutay Arda Güler, başarısından dolayı büyük sevinç yaşadığını, finalde de aynı başarıyı devam ettirmek için en iyi şekilde hazırlanacağını söyledi. Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Müdürü Fatih Sadi ise, “Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması'nın amacı, her yaştaki insanımızın düşünme, mantık yürütme ve problem çözme alışkanlıklarını ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmaktır. Bu tür yarışmalara okul olarak öğrencilerimizi teşvik edip hedefler vererek, akademik ve sosyal alanda başarı çıtalarını yüksek tutmalarını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi finale adını yazdıran öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.” dedi. Okulun olimpiyat koordinatörü Kadir İnan da, “Bu tür yarışmalar ve olimpiyatlar için çalışmalarımız devam ediyor. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye katkı sağlama gayreti içerisindeyiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar