Şehzade Mehmet öğrencileri, MAFETYA'dan 8 madalya ile döndü

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri, İzmir’de düzenlenen 9. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması’ndan (MAFETYA) 8 madalya ile döndü.        İzmir’de, Türkiye genelinden öğrencilerin...

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet öğrencileri, MAFETYA'dan 8 madalya ile döndü

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri, İzmir’de düzenlenen 9. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması’ndan (MAFETYA) 8 madalya ile döndü.

    

    İzmir’de, Türkiye genelinden öğrencilerin katılımıyla her yıl düzenlenen MAFETYA’ya Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri damga vurdu. Şehzade öğrencileri MAFETYA’da 8 madalya kazanırken, 8. Ulusal Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı’nda da (SEPTO) 10 proje ile elemeleri geçerek finale katılma başarısı gösterdi.

    İzmir’de yapılan MAFETYA’ya Türkiye genelinde 6.,7. ve 8. sınıflarda 72 ilden 2 bin 635 öğrenci katıldı. Yarışmada Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri bir altın, iki gümüş, beş bronz olmak üzere 8 madalya kazanarak Türkiye Genelinde en fazla madalya kazanan okullar arasında yer alıp büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada 8. sınıf öğrencilerinden Ayşegül Şen altın, Furkan Sakız gümüş, Tunahan Abalı bronz, Kutay Arda Güler bronz, 7. sınıf öğrencilerinden Yunus Emre Güçlü gümüş, Taha Can bronz, Ataberk Aycan Azatlı bronz, 6. sınıf öğrencilerinden Abdullah Samed Uslu bronz madalya kazandı.

    Aldıkları 8 madalyayla Türkiye genelinde en fazla madalya kazanan okullar arasında yer alan Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri, bu büyük başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını ve okullarındaki matematik ve fen teknoloji öğretmenlerine emeklerinden dolayı çok teşekkür etti. Öğrenciler, bundan sonraki olimpiyat sınavlarında da Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu ve Manisa’yı en iyi şekilde temsil etmek için olimpiyat sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmaya devam edeceklerini belirtti.

    SEPTO’da ise oyuncak tasarımı ve rekreasyon kategorisinde 4 proje, resim dalında 4 proje, pandomim ve dramatizasyon dalında ise 2 proje olmak üzere toplam 5 kategoride 10 finalist sanat projesi ile bir rekora daha imza atarak bilimin yanı sıra sanat alanında başarısını ispatladı.

    Özel Şehzade Mehmet Orta Okulu Müdürü Fatih Sadi, okul olarak amaçlarının düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Şadi, geçen yıllarda da değişik olimpiyat sınavlarında madalya kazandıklarını, olimpiyat başarılarının bu senede devam etmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Şadi, bilimsel başarıları sanat başarıları ile taçlandırdıklarını ifade ederek bu başarıda emeği geçen öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti. Ayrıca hafta sonu yapılacak olimpiyatlarda öğrencilere başarılar diledi.

    Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Olimpiyat Koordinatörü Kadir İnan da olimpiyat çalışmalarının çok önemli olduğunu, olimpiyat çalışmaları ile öğrencilerin daha ilköğretim yıllarında geleceğin bilim insanı olma yolunda ilk adımı attıklarını, bu yüzden bu başarının çok önemli olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar