Şehzade Mehmet öğrencileri harçlıklarıyla Kenya'da ikinci kuyuyu açtırdı

Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, aralarında topladıkları parayla Kenya’da ikinci su kuyusunu açtırdı.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet öğrencileri harçlıklarıyla Kenya'da ikinci kuyuyu açtırdı

Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, aralarında topladıkları parayla Kenya’da ikinci su kuyusunu açtırdı. İsmi de "Şehzade Kuyusu" oldu.

Kimse Yok Mu Derneği ile işbirliği yapan öğrenciler, Kenya’nın 350 kişinin yaşadığı bir köyünde kuyu açtırdı. Çıkan su, bölgedeki Kenyalıları çok sevindirdi. Köylüler, Türkiye’ye ve özellikle Türk okullarına teşekkür ederek, “Allah, bu okulların sayısını arttırsın.” dua etti.

Kenya’da coğrafi şartlar, uzun süreli kuraklık, altyapı eksikliği, sosyal ve siyasi istikrarsızlık sebebiyle insanlar, temiz ve sağlıklı içme suyu bulmakta zorluk çekiyor. Bütün bunlara bir de ekonomik sıkıntılar eklenince, temiz içme suyu büyük bir problem oluyor. Konu hakkında açıklama yapan Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara, “Öğrenci ve velilerimizin böyle güzel bir hayır işine vesile olmaları bizleri çok duygulandırdı. Aynı zamanda dünyanın dört bir tarafında yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşan, kimsesizlerin kimsesi olan Kimse Yok Mu Derneği’ne de teşekkürler ediyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar