Şehzade Mehmet öğrencileri güreşte Manisa rekoru kırdı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Fen Lisesi, Grekoromen ve serbest stillerde il birincisi olarak, güreşte yeni bir rekor kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet öğrencileri güreşte Manisa rekoru kırdı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Fen Lisesi, Grekoromen ve serbest stillerde il birincisi olarak, güreşte yeni bir rekor kırdı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından, Manisa Çok Amaçlı Spor Salonu’nda Okullararası 17-18 Yaş Serbest ve Grekoromen Güreş İl Birinciliği müsabakaları yapıldı. Müsabakalara, il merkezi ve ilçelerden, her iki branşta 18 okul ve 100 'den fazla güreşçi katıldı.

Çekişmeli geçen güreşler sonucunda takım şampiyonluğunu Grekoromen stilde Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, ikinciliği Akhisar Özel Yüksel Lisesi, üçüncülüğü Manisa Endüstri Meslek Lisesi ve Akhisar Namıkoğlu Lisesi; serbest stilde ise birinciliği Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, ikinciliği Salihli Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi aldı. Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları, Manisa Güreş İl Temsilcisi Ali Haydar Aras ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Özel Şehzade Mehmet'ten 120 kiloda Deniz Yasak, 96 kiloda Ali Kaynak, 84 kiloda Kubilay Göke, 74 kiloda Eyüp Sayan, 60 kiloda Enes Tekbaş, 55 kiloda Adem Güler, 50 kiloda Nail Akdağ ve 46 kiloda Selman Çubukçu, 1-3 Mart 2014 arasında Yalova ve Konya’da yapılacak grup müsabakalarında Manisa’yı temsil ederek, Türkiye şampiyonluğu vizesi arayacak. Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, iki stilde de takım halinde birinci olmalarının gurur verici olduğunu söyledi. Karaca, Manisa’nın güreş alanında özellikle altyapıda Türkiye’nin önde gelen illerden birisi olduğunu belirterek, “Okulumuzda ülkemizi 2013 yılında Sırbistan’da yapılan Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda 69 kiloda temsil eden Türkiye şampiyonu Eyüp Sayan, uluslararası turnuvalarda derece alan Türkiye şampiyonları Deniz Yasak ve Kerem Kamal ile Türkiye ikincisi Selman Çubukçu okuyor. Hedefimiz, 2014 yılı içerisinde de Yıldızlar Güreş Milli Takımı'na öğrenci vermek.” dedi.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara da kazandıkları çifte şampiyonluktan dolayı öğrenci ve hocalarını kutladı. Kara, “Gerek eğitim gerekse sportif alanda öğrencilerimiz çok başarılı bir dönem geçirmekteler. Öğrencilerimiz, Manisa için Türkiye ile yarışmaktadırlar. Güreşin marka okuluyuz. Güreşçilerimizden bu yıl da büyük başarılar bekliyorum. Güreş milli takımına daha fazla öğrenci göndermek istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar