Şehzade Mehmet Matematik Olimpiyatları başvuruları başladı

Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi tarafından her yıl düzenlenen Matematik Olimpiyatı'nın başvuruları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet Matematik Olimpiyatları başvuruları başladı

Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi tarafından her yıl düzenlenen Matematik Olimpiyatı'nın başvuruları başladı. Bu yıl 13.'sü yapılacak yarışmaya, Manisa merkez ve ilçelerindeki ortaokulların 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek.

Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lise Müdürü Giray Kara, yaptığı açıklamada matematiğin diğer bütün bilimlerin temeli olarak kabul edildiğini söyledi. Matematikle uğraşmanın insana hayatta karşılaşılan problemleri sayıların diliyle çözmeyi öğrettiğini belirterek, "Sayıların dilini en iyi şekilde kullanan insanların, gelecekte fen ve mühendislik alanlarında çok başarılı olduklarına yaşayarak şahit oluyoruz. Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, matematik olimpiyatları konusunda çok büyük bir bilgi birimine sahip. Bu bilgi ve tecrübelerimizi, ülkemizin geleceği olan Manisa’daki bu güzide öğrencilerle de paylaşmak istiyoruz. Yıllardır bu olimpiyatı düzenlemekteki amacımız, bu konuda kabiliyetli olan öğrencilerin kendi kabiliyetlerini keşfetmelerine yardımcı olmak ve gelecekteki meslek tercihlerinde de yardımcı olmaktır. Her sene artan sayıda katılımların olması bizleri çok mutlu etmektedir. Bu şekilde öğrencilerin ilimsel ve bilimsel çalışmalara merak duymaları bizi, ülkemizin aydınlık yarınları konusunda ümitlendirmektedir. Manisa'da ortaokul düzeyinde gerçekleştirilen tek olimpiyat sınavına, bütün okullarımızın ve öğrencilerimizin katılmasını arzu ediyorum." dedi.

Olimpiyat organizasyon komitesi başkanı Muhammet Tekin de şunları söyledi: "Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak sadece 7 ve 8. sınıflara gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona başvuruları, 'www.sehzade.k12.tr' adresinden '13. Manisa İli Ortaokullar Arası Matematik Yarışması' bölümünden online olarak yapabilirler. Her sınıf düzeyinden bir okul, en fazla beş öğrenciyle başvuru yapabilir. Yarışmayla ilgili şartname ve geçmiş yıllarda çıkmış sorular, birlikte 'www.sehmat.com' adresinde yayınlanmıştır. Son başvuru tarihi 25 Nisan 2014 ve mesai bitimine kadardır. Sınav, 3 Mayıs 2014 Cumartesi saat 10.00’da yapılacaktır. Yarışmaya katılan öğrencilerden ilk 15 içerisine girenler, değişik şekillerde ödüllendirilecektir. Okul ödülleri de bu yıl geçen yıldan farklı olarak özel okullar kendi aralarında, devlet okulları da kendi aralarında sıralamaya tâbi tutularak ilk üç içerisine girenler ödüllendirilecektir." CİHAN

Yorumlar