Şehzade Mehmet 4x4 Matematik ve Bilgi Yarışması'na rekor katılım

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu tarafından ilkokul 4. sınıflar arası düzenlenen 4x4 Matematik ve Bilgi Yarışması'na rekor katılım oldu.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet 4x4 Matematik ve Bilgi Yarışması'na rekor katılım

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu tarafından ilkokul 4. sınıflar arası düzenlenen 4x4 Matematik ve Bilgi Yarışması'na rekor katılım oldu. Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'nın ilköğretim kampüsünde yapılan ve il genelinde her okuldan sınırlı sayıda öğrencinin katılabildiği yarışmaya yoğun ilgi gösterildi.

Yarışmaya 4. sınıflardan toplam bin 67 öğrenci katıldı. İlkokul ve ortaokul binalarındaki yarışmada öğrenciler, 90 dakikada 70 soruyu cevaplamaya çalıştı. Ardından yapılan sürpriz beceri yarışmalarına da katılan öğrenciler, eğlenme fırsatı buldu. Yarışma sonuçları, 12 Nisan 2014 tarihinde "www.sehzadekoleji.com" sitesinde açıklanacak. 25 öğrenci ve sınıf öğretmenleri ödüllendirilecek. İlk üçe girenlere ise altın madalya, dizüstü ve tablet bilgisayarlarla fotoğraf makinesi, 4. ile 10. arasındakilere gümüş madalya ve müzikçalar, 11. ile 25. arasındakilere bronz madalya ve müzikçalar verilecek. İlk üçe giren öğrencilerin sınıf öğretmenleri başarı belgesi ve çeyrek altınla ödüllendirilirken okullarına da başarı belgesi ve lazer yazıcı verilecek. Ödüller, 17 Nisan 2014’te okulda yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Müdürü Fatih Sadi, yaptığı açıklamada, “4x4 Matematik ve Bilgi Yarışması'nda, ilköğretim çağındaki öğrencilerin matematik bilgisinin yanında mantık, akıl yürütme ve yorum gücünü ölçmek, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri alanında performanslarının arttırılması, en önemlisi de matematik dalının sevdirilmesi ve eğitim öğretim seviyelerinin gelişimine katkıda bulunarak bilimsel düşünce alışkanlığı kazandırılması amaçlanmıştır. Yunusemre, Şehzadeler ve Saruhanlı ilçelerimizi kapsayan bir sosyal faaliyet olarak düzenlediğimiz 4x4 yarışmasında yarışırken eğlenmek, eğlenirken öğrenmek düşüncesiyle hareket ederek, sürpriz beceri yarışmalarıyla da destekleyerek eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Her yıl binin üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmamıza bu yıl da rekor seviyede katılım gösteren öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar