Şehzade Eğitim Kurumları öğrencisi proje olimpiyatlarında yarışacak

Amasya’da Şehzade Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yavuz Selim Top Koleji öğrencisi Sıla Üstün, hazırladığı proje ile uluslararası olimpiyatlarda yarışmaya hak kazandı.Her yıl ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Eğitim Kurumları öğrencisi proje olimpiyatlarında yarışacak

Amasya’da Şehzade Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yavuz Selim Top Koleji öğrencisi Sıla Üstün, hazırladığı proje ile uluslararası olimpiyatlarda yarışmaya hak kazandı.

Her yıl ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan yarışmalarda öğrencilerinin çok sayıda ödülle döndüğü Özel Yavuz Selim Top Koleji, bu yılda 6’ıncı sınıf öğrencisi Sıla Üstün’ün hazırladığı “Hijyenmatik” isimli proje ile yarışmaya katıldı.

Düşçizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatları’na (İnternational Desing Olympiad) 35 ülkeden katılan yüzlerce proje içerisinden Üstün'ün projesi finale kaldı.

“Hijyenmatik” isimli projesi ile iddialı olduğunu söyleyen Sıla Üstün, projenin hayata geçirilmesi halinde gün boyunca para işiyle uğraşan bankacıların yakalanma riskinin yüksek olduğu tifo, hepatit B, dizanteri, çeşitli ishaller, grip ve parazitsel hastalıkların önleyebileceğini belirtti.

Projesinin finale kalacağına başından beri inandığını kaydeden Üstün, “Bankada çalışan insanların belirli aralıklarla ya da ihtiyaç duydukları her an ellerini uzatıp kolay bir şekilde ellerini dezenfekte edebilecekleri bir sistem tasarladık. Banka çalışanlarının paraların taşıdıkları mikroplardan ve bulaşıcı hastalıklardan korunmaları için bir çözüm geliştirdik. Bizim çalışmamızda para ile her daim temas eden bankacılar çalışma yerlerini terk edip her an ellerini yıkayamazlar. Kolayca ellerini hijyenmatiğe sokup hastalıklardan korunmuş olurlar.” dedi. 2014 Düşçizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatları finalleri 24-25 Mayıstarihlerinde Ankara’da yapılacak.

CİHAN

Yorumlar