Şehitlikte anneler evlatları için dualar etti

Şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla Kayseri Kartal Şehitliği'ne akın etti. Anneler Günü'nde evlatlarının mezarı başına gelen anneler, mezar taşlarını okşadı, çocukları için dualar etti ve gözyaşı döktü. Şehit annesi Kudret...

Google Haberlere Abone ol
Şehitlikte anneler evlatları için dualar etti

Şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla Kayseri Kartal Şehitliği'ne akın etti. Anneler Günü'nde evlatlarının mezarı başına gelen anneler, mezar taşlarını okşadı, çocukları için dualar etti ve gözyaşı döktü. Şehit annesi Kudret Bayram, her Anneler Günü'nde oğlunun arkadaşlarının kendisini aradığını belirterek, “O kadar çok seveni varmış ki. Parası olmayan askerlerinin yastıklarının altına para koyduğunu öğrendik.” dedi.

Anneler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kayseri Garnizon Komutanlığı da gün münasebetiyle şehit annelerine yönelik program düzenledi. Şehit anneleri program öncesinde Kartal Şehitliği’ni ziyaret etti. Anneler ellerindeki çiçekleri çocuklarının mezarı başına koyduktan sonra mezar taşlarını okşadı. Anneler çocukları için hep birlikte dua etti ve ardından Kur’an-ı Kerim okudu.

4 yıl önce şehit olan oğlu Duran Bayram’ın mezarı başına gelen anne Kudret Bayram, gözyaşları içinde dua etti. Bayram, “Anneler Günü'nde hep arardı. Onun dışında her gün 4 kez arardı. Anneler Günü'nde Batman Sason’da idi. Gece gelmişti. Bana hediyeler getirdi. Öptü, kokladı, sarıldı. Ben de onu öptüm. Sarıldım ve kokladım. Melek oldu uçtu gitti. Rabb'im yanına aldı.” diye konuştu.

“ASKERLERİ UYURKEN YASTIKLARININ ALTINA PARA KOYUYORMUŞ”

Anne Kudret Bayram, arkadaşlarının şehit oğlu için 'O aslandı' dediklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Neden dediklerini bilmiyordum. Ama arkadaşları için kendisini tehlikeye atıyormuş. Arkadaşları, 'O bizim kurtarıcımız. Onu Cenab-ı Allah bize kurtarıcı olarak gönderdi' diyorlardı. Cebinde parası olmazdı. Sorardım. 'Oğlum paranı ne yapıyorsun' diye. Sonra öğrendik ki, parası olmayan askerlerin yastıklarının altına gece uyurken para koyuyormuş. Fakirlerin babası olmuş. Dağıtırmış askerlerine. Borçlarını da biz ödedik. O aslandı.” Acılı anne, oğlunun kurulan tuzakta bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Duran Bayram, 2010 yılında İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıda şehit olmuştu. CİHAN

Yorumlar