Şehitlerimiz Kudüs'te anıldı

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar Kudüs'te anıldı

Google Haberlere Abone ol
Şehitlerimiz  Kudüs'te anıldı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Kudüs'te anma töreni düzenlendi.

Kudüs'teki Türk Kültür Merkezi'nde yapılan anma törenine, Filistin hükümetindeki Kudüs İşleri Bakanı ve Kudüs Valisi Adnan el-Hüseyni ile Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Sinine'nin yanı sıra onlarca Filistinli katıldı.

Sinine, törende yaptığı konuşmada, askeri darbenin başarılı olması için çalışan, tuzaklar kuran, planlar yapan hain ellerin hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Batı'nın Türkiye'nin düşmesini istediğini belirten Sinine, "Çünkü Türkiye zayıflara, muhtaçlara, yoksullara yardım etti. Filistin'deki her bir aileye yardım elini uzattı." dedi.

Kudüs'ün dört bir yanında bulunan Türk izlerine işaret eden ve Türklerin sadece günümüzde değil tarihten bu yana Kudüs'e, Filistinlilere yardımını esirgemediğini anlatan Ebu Sinine, "Mescid-i Aksa'nın bitişiğinde yer alan Yusufiye ve Rahme kabristanlığında bu temiz toprakları savunurken şehit olan Türk askerlerine ait kabirler var." diye konuştu.

Türk halkının Mescid-i Aksa'ya olan sevgi ve bağlılığını vurgulayan Ebu Sinine, "Öyle vakitler oluyor ki Aksa'da namaz kılan Türklerin sayısı Kudüslülerin sayısını geçiyor." ifadesini kullandı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da konuşmasında, "Darbe girişimi Türk halkı ile ordusunun gayreti ve her zaman yanında olduğu dünyanın dört bir yanındaki mazlumların duası ile başarısız oldu." dedi.

Korkmaz, "Hepimiz şunu öğrendik, eğer bu darbede Türkiye düşseydi, bütün bölge düşecekti." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar