Şehitleri anma günde gözyaşları sel olu

Bursa’da 18 Mart Şehitler Günü Anma ve Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde gözyaşları sel olu.

Google Haberlere Abone ol
Şehitleri anma günde gözyaşları sel olu

Bursa’da 18 Mart Şehitler Günü Anma ve Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde gözyaşları sel olu.

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 6 şehit ailesine övünç madalyası verilirken bazı aileler göz yaşlarına hakim olamadı. Atatürk anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninin ardından anla töreni çeşitli etkinliklerle devam etti. Çelenk sunma törenine Vali Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saltık ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdullah Karadağ, ile kurum müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okunup, göndere bayrak çekilesi ile buradaki tören tamamlandı. Ardından Kent Müzesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlen resim sergisi açılışı yapıldı.

Törenler Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan anma ve devlet övünç madalyası tevcih töreni ile devam etti. Tören, ilk-orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim-şiir-kompozisyon yarışmasında derece alan eserlerin öğrenciler tarafından protokole takdimi ve öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile başladı. Program Işıklar askeri hava lisesi tarafından sunulan program duygulu şekilde devam etti. Nöbet adlı sunumun ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından ‘Çanakkale ve Top Arabası’ adlı sunum yapıldı. Ardından şiir okunması ve Koca Seyit videosu ile etkinlik devam etti. Tören Çanakkale’den Mektuplar adlı dinleti ve orotoryosu ile sürdü. Buradaki anma töreni Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni ile tamamlandı.

Madalya töreninde gözyaşı sel oldu. Madalyasını almaya çıkan şehit annesi Canan ve babası Halil Güleç gözyaşına boğuldu. 2012 yılında Şırnak’ta şehit olan Süleyman Güleç’in ailesine de devlet övünç madalyası verildi. Şehit oğlunun madalyasını gözyaşları içinde almaya gelen acılı anne Canan Güleç, gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Münir Karaloğlu’ndan madalyasını almak için sahneye gelen anne Canan Güleç, ayakta durmakta zorlandı. Vali Karaloğlu’nun elini öptüğü anne Canan Güleç, devlet ödünç madalyasını alırken, "Oğluma doyamadım. Vatanı uğruna canını feda etti. Hasret gittim oğluma. Yavrum, Süleymanım" diye ağladı. Madalyasını aldıktan sonra fenalaşan anne Güleç, kollarına giren yanındakiler tarafından salondan çıkarıldı. Anne Güleç, daha sonra Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Program, Pınarbaşı şehitliğinde yapılan ziyaret ile tamamlandı. 18 Mart şehitler günü anma töreni gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. CİHAN

Yorumlar