Şehitlere saygısızlık eden profesör canlı yayından kovuldu VIDEO

Darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşlara saygısızlık yaparak tepki çeken profesör canlı yayından kovuldu

Google Haberlere Abone ol
Şehitlere saygısızlık eden profesör canlı yayından kovuldu VIDEO
Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşlara saygısızlık yapan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Nurşen Mazıcı, Habertürk kanalında canlı yayından kovuldu. 

Bu akşam (25 Temmuz) Habertürk'te Ece Üner'in sunumuyla ekrana gelen Enine Boyuna programında 15 Temmuz'da hain askeri darbe girişimi konuşuldu.

Programa katılan Marmara Üniversitesi'nde görevli Prof. Nurşen Mazıcı skandal açıklamalarda bulundu. Demokrasi şehitleri için ısrarla "öldüler" diyen Mazıcı, askerlerin kafasının kesildi yalanını söyledi.

Programın sunucusu Ece Üner'in uyarısına rağmen özür dilemeyen Nurşen Mazıcı, reklam arasından sonra yayından kovuldu.

Mazıcı'nın verilen reklam arasından kovulmasıyla ilgili bir açıklama yapan programın sunucusu şunları söyledi: Nurşen Mazıcı hocanın ifadeleri amacını aştığını bir kere daha belirtelim. Biz kendisine teşekkür ettik katksısından dolayı ancak, dediğimiz gibi amacını aştığını, söylemek istemediği birşeyi demek istemediğini umuyoruz. Biz kendisine teşekkür ettik ve programdan ayrılmasını rica ettik. Çünkü bu konuda hepimiz mutabakat içerisindeyiz. Hepimiz onların demokrasi şehitleri olduğunu, çok büyük tehlikenin onlar sayesinde  bertaraf edildiğini ve bütün bunların partiler üstü bir konu olduğu konusunda mutabıkız.Dolayısıyla böyle bir yayında değişiklik oldu."

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN YAZICI'YA KINAMA

Bu arada Mazıcı'nın görev yaptığı Marmara Üniversitesi'den de tepki geldi. Üniversiteden yapılan açıklamada, Mazıcı'nın ifadelerinden dolayı esef duyulduğu, yapılan konuşmaların kınandığı belirtirek, gereğinin yapılacağı ifade edildi. 

 

Yorumlar

hök bu karının,bu akademisyen bozmasının haddini bildirecek savacılarımız nerede...bunun gibiler bu ülkenin pislikleridir unutmayalım
Kurtulus Bu kaninin s yok veya menopazda
Bedrettin Sen çakma unvanlı bir zâvallisin
nursen mazıcı ...şehitdemek istemiyorsa kanından şüpe duyulur
YÖK Başkanını ve Marmara Üniversitesi Rektörlüğünün Nurşen Mazıcı hakkında Habertürkde Ece Üner in Programında darbe şehitlerine hakaret ve darbeyi destekleyen açıklamaları nedeniyle gereğini yapmaya davet ediyorum.