Şehitler, gözyaşlarıyla anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Adana Garnizon Şehitliği’nde bir tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Şehitler, gözyaşlarıyla anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Adana Garnizon Şehitliği’nde bir tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve atışıyla başlayan programda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun bir konuşma yaptı.

Şehitlere ölü denmemesi gerektiğini ayetlerle açıklayan Ongun, vatanın selameti için birlik ve beraberliğin önemine değindi. Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve tarihin akışında belirleyici bir rol oynadığını vurgulayan Melahat Ongun, bu savaşta Türk milletinin 500 bin evladını şehit verdiğini hatırlattı. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen şehitleri minnet ve şükranla andıklarının altını çizen Ongun, “Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istikbalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz Dünya'da eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi'nin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi geleceğimizin de teminatıdır." dedi.

Programda daha sonra Vali Hüseyin Avni Coş, şehitlik defterine duygularını yazdı. Coş, “Aziz ve kahraman şehitlerimiz, uğrunda şehit olduğunuz milli ve manevi değerlerinizi kıyamete kadar koruyacak, sizlerin şehadetinizden aldığımız güç ile birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Aziz hatıralarınız, eşsiz fedakârlıklarınız her zaman aziz milletimizin tüm fertlerine örnek ve rehber olacaktır. Sizleri milletçe rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun." diye konuştu.

Törende daha sonra bir şehit kızı babası için yazdığı ‘Babam’ adlı şiirini okudu. Vatandaşların gözyaşlarına engel olamadığı programda, Müftü Arif Gökce de dua etti. Daha sonra Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindeki protokol üyeleri, şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı, törene katılan şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Törene, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, protokol, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

CİHAN

Yorumlar