Şehitler dualarla anıldı

Meydanı dolduran vatandaşlar, 15 Temmuz şehit ve gazileri için okunan dualara katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şehitler dualarla anıldı
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlarca başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde çeşitli döviz, şehitlerin posteri ve Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Bazı vatandaşlar, temsili darağacına, yüzüne FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafını yapıştırdıkları bir insan maketini asarak "darbecilere idam isteriz" şeklinde sloganlar attı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da meydanda marşlar çaldı.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayını, meydanda kurulan dev ekrandan izledi.

Ankara'daki iki caminin imam hatibi, meydandaki kürsüden önce sela, ardından ardından yatsı ezanını okudu. Dünya Güzel Kur'an-ı Kerim okuma birincilerinden Mustafa Özcan Güneşdoğdu ise bir aşrı şerif okudu ve "Şehitler için ölüler demeyin, onlar diridirler" şeklindeki mealini dile getirdi.

Güneşdoğdu, daha sonra 15 Temmuz şehit ve gazileri için binlerce hafız ve vatandaşın okuduğu Kur'an-ı Kerim hatimlerinin duasını yaptı. Meydandaki vatandaşlar da coşkuyla duaya katıldı.
Demokrasi nöbetine katılan şarkıcı Murat Kekilli, 15 Temmuz için yazdığı marşı okudu. Bazı AK Parti milletvekilleri de vatandaşlara seslendi.

Türk Kızılayı ekibi, vatandaşlara su ve yiyecek ikramında bulunurken, bazı kurum ve kuruluşlar da yemek ve içecek dağıttı.

Sağlık Bakanlığının bir mobil hizmet ekibi meydanda hazır bulunurken, 112 Acil Servis çalışanları da yaşanabilecek sorunlar için alanda bekletildi.

Yorumlar