Şehitler Camii'nin temeli törenle atıldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılacak Şehitler Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şehitler Camii'nin temeli törenle atıldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılacak Şehitler Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bozyazılı hayırseverlerin bağışladığı arsa üzerine inşaatı başlatılan caminin temel atma törenine Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Müftüsü Adem Bebek, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Denizci Mehmet Camii İmamı İhsan Topçu’nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Müftü Adem Bebek, caminin 2 bin 824 metrekare alan üzerine kurulacağını aktardı. Camide aynı anda bin kişinin namaz kılabileceğini ifade eden Bebek, ayrıca Kur'an-ı Kerim eğitiminin verilebileceği sınıflar, kütüphane ve sohbet odalarının olacağını söyledi.

Caminin arsasını bağışlayan ve maddi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eden Müftü Bebek, inşaatın biran evvel bitmesi için desteklerin sürmesi gerektiğini ifade etti.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ise “Bu güzel vatanda varlığımızın belgesi olan bir mührü daha vuruyor olmamızdan son derece mutluyum. Camilerimiz, Müslüman Türk'ün varlık sembolüdür.” dedi.

Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran da “Bu hizmet benim için çok önemli. Vatandaşlarımızın gönül zenginliğini ortaya koyarak tesis edecekleri böyle bir eser gerçekten takdire şayandır. Bozyazılıların böyle faydalı hizmetlere katkısı beni son derece memnun ediyor. Emeği ve hizmeti geçmiş ve geçecek olan herkese teşekkür eder, hayırlı olmasını temenni ederim." diye konuştu.

Programın sonunda, daha önce Narince köyüne cami yaptıran İşadamı Osman Yılmaztürk ve Kızılca köyüne cami yaptıran Muzaffer Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği ‘takdir belgesini’ Kaymakam Erkayıran'ın elinden aldı.

Konuşmaların ardından caminin temeline ilk harç dualarla atıldı.
CİHAN

Yorumlar