Şehitkamil Meydanı ve Korusu açıldı

Şehit Mehmet Kamil anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu, 40 farklı ülkeden gelen çocukların katılımı ile Çocuk Bayramı’nda açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şehitkamil Meydanı ve Korusu açıldı

Şehit Mehmet Kamil anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu, 40 farklı ülkeden gelen çocukların katılımı ile Çocuk Bayramı’nda açıldı.

Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi tarafından Kurtuluş Savaşı’nda çocuk kahraman Mehmet Kamil’in anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen tören ile hizmete girdi. Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinde yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu’nda düzenlenen açılış törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için 40 farklı ülkeden gelen yüzlerce öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Gaziantep’te bulunan Bulgaristan ve Libya’dan gelen öğrenciler, kendi yörelerine ait halk oyunu gösterileri sundu. Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "3 yıl süren kamulaştırma neticesinde yaklaşık 25 bin metrekarelik bu alanda 3 bin 200 metreye yakın bir Biyolojik Gölet, içerisinde ses ve ışık gösterileri bulunan, bunun yanı sıra 12 bin metrekarelik yeşil alan, yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, 20 ile 90 yaş arasında yetişmiş ağaçlar var. Bunun yanı sıra köklü tarihe sahip olan Gaziantep’i simgelemek adına bin yaşında bir zeytin ağacını bu alana getirerek, Gaziantep tarihine damga vurmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

İlçe belediyeleri ile birlikte el ele vererek kentin yaşam kalitesini yükselteceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu şehri yarınlara taşımak, daha modern, daha yaşanabilir bir kent kurmak hepimizin boynunun borcu. Gaziantep için yapacak daha çok şeyimiz var. Biz de daha büyük bir heyecanla, daha büyük bir şevkle ve medeniyet vizyonu ile başladığımız bu yolculuğa devam edeceğiz." diye konuştu.

Vali Erdal Ata, Gaziantep’teki tüm belediyelerin belediyecilik hizmetlerinin en güzel örneklerini sergilediklerini belirterek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, Gaziantep savunmasının simge isimlerinden biri olan Şehitkamil adına düzenlenen bu koru ve meydanın öncelikle tüm Gaziantepli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde açıklamada bulundu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Şehitkamil Meydanı ve Korusu’nu hizmete açtı. CİHAN

Yorumlar