Şehit Yaşar son yolculuğuna uğurlanıyor

Sağlık Bakanı Akdağ: "Bir kere daha Çanakkale'yi yaşadık. Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Bu zalimlere gününü de göstereceğiz. En ağır biçimde cezalarını da vermeye Allah'ın izniyle muktedir olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Şehit Yaşar son yolculuğuna uğurlanıyor
 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bir kere daha Çanakkale'yi yaşadık. Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Bu zalimlere gününü de göstereceğiz. En ağır biçimde cezalarını da vermeye Allah'ın izniyle muktedir olacağız." dedi.

Akdağ, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden Oğuzhan Yaşar'ın (23) cenazesinin morguna konulduğu Asri Mezarlık'a geldi. Şehidin babası Ahmet Yaşar ile taziyeleri kabul eden Akdağ, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden Oğuzhan Yaşar'ı ve ailesini, Ankara'daki hastanede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ziyaret ettiklerini anımsatan Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu memleketin böyle vatanına, milletine, bayrağına bağlı bir milleti oldukça Allah'ın izniyle hangi fitne olursa olsun, hangi rezil ahlaksız, sefil saldırı olursa olsun bu milleti alt edemezler. Bir kere daha Çanakkale'yi yaşadık. Rabb'im şehitlerimize rahmet etsin. Onların şefaatlerine bizi nail etsin. Cenab-ı Hak milletimize böyle kötü günleri bir daha göstermesin. Milletimiz ne kadar asil bir millet olduğunu gösterdi. Şehidimiz ve ailesi bunun en değerli numunelerinden bir tanesi. Rabb'im en başta onlara ve tüm milletimize sabır versin. Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Bu zalimlere gününü de göstereceğiz. En ağır biçimde cezalarını da vermeye Allah'ın izniyle muktedir olacağız."



  "ASLAN GİBİ MÜCADELE VEREN KİŞİLERİ YILDIRAMAZLAR"

Şehit babası Ahmet Yaşar da 15 Temmuz günü fırsatı olan bütün vatandaşların darbeye karşı durmak için sokaklara çıktığını ve bazılarının şehit olduğunu ifade etti.
Türkiye'yi yıkmak isteyenlerin oyunlarının bozulduğunu vurgulayan Yaşar, şu ifadeleri kullandı.

"Türk milletinin nice evlatları şehit gider, gazi kalır, FETÖ hainlerine hiç kalır. Benim iki çocuğum var. Birisi şehit oldu. O şehadet şerbetini içmek için Mevla'm yazmışsa yazısını hiç arkama bakmadan ben de giderim. Türkiye Cumhuriyeti nice şehitler vermiştir, vermeye de devam edeceğiz. Bazı kesimler 'Türkiye'yi tahrip edeceğini' zannetti, 'İçten yıkarız' dediler. O kişiler kendilerini yormasınlar. Nice genç evlatlar yetişir. Silah doğrultma, tank ve gizli pusu kurmayla hiç kimseyi, aslan gibi mücadele veren kişileri yıldıramazlar."
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin bu konuda çok mücadele verdiğini dile getiren Yaşar, mücadele verenleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi.
Bakan Akdağ, bir süre Yaşar ailesi ile asri mezarlıkta taziyeleri kabul ettikten sonra FETÖ'nün darbe girişimi sonrası göreve getirilen 9. Kolordu Komutanı Tümgenel Mehmet Özoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Şehit Yaşar'ın cenazesi Narmanlı Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından doğum yeri olan Şenkaya ilçesine götürülecek. Naaş, Yaymeşe Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

Yorumlar