Şehit yakınlarından bayrak indirmeye tepki

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepkiler sürüyor. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, Özel İdare İş Merkezi önünde bir araya gelen şehit...

Google Haberlere Abone ol
Şehit yakınlarından bayrak indirmeye tepki

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepkiler sürüyor. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, Özel İdare İş Merkezi önünde bir araya gelen şehit aileleri, Diyarbakır’da yaşanan olayı kınadı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, yaşanan olaydan dolayı şehitlerin kemiklerinin sızladığını söyledi. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda yaşanan bayrak olayını anlatan Karaman: “Kalesinde bayrağı indirilen bir millet hürriyetin kaybetmiş sayılır, hürriyeti olmayan bir yerde cuma namazı kılmak caiz değildir’ diyen atalarımız son günlerde Lice’de meydana gelen olaydan dolayı atalarımızın ve bu bayrak için canlarını veren şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır.” dedi.

Bayrağın indirilmesine sebep olanları ağır bir dille eleştiren Karaman şöyle konuştu: “Günlerdir Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada askerlerimize ateş emri vermeyip saklanmalarını isteyenler, maalesef PKK ve yandaşları 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk bayrağını indirirken de ateş emri vermeyip ettikleri askerlik yeminine sadık kalmamışlardır. Bir emniyet müdürü çıkıp ‘ölen Pkk’lıya ağlamayan insan değildir’ diyebiliyorsa, bir vali ‘ben Başbakan’a da eli kanlı bebek katiline de saygım var’ diyebiliyorsa bu insanları yönetenler de buna göz yumuyorsa bunlar şehit kanı üzerine gökteki ay ve yıldızın yansıması ile şekillenen ay yıldızlı bayrağımızı bize emanet eden ecdadımızın huzuru mahşerde yüzüne nasıl bakacaklar. Türk bayrağının indirilmesine sebep olan her makam ve mevkide kim varsa şiddetle kınıyoruz.”

1996 yılında oğlu Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komanda er Hüseyin Kılçık’ın annesi Ayşe Kılçık ise: “Şehit annesi olarak 20 yaşındaki oğlumu askere gönderirken büyük şenlik ve merasimlerle oğlumu askere uğurladım. Bizim burada bir şey için kına yakarlar; gelinlik kıza, askere giden gençlere ve Allah’a kurban edilen koçlara, evden çıkan genç artık ailenin değil vatanındır. Her şey vatan ve bayrak içindir ben de oğlumu bu uğurda vatana verdim. Kanımız bayrağımız için akmaktadır, şehit annesi olarak bugün buraya bu duygularla geldim. İçimdeki bayrak ve vatan sevgisini sizlerle paylaşmak istedim. Bayrak bir ülkenin onuru ve şerefidir, ne olursa olsun ayaklar altına alınıp çiğnenemez. Canımız sağ olduğu sürece kimse bayrağımıza dokunamayacaktır.” diye konuştu.

Basın açıklamasını ardından şehit aileleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar