Şehit polisin kızını validen istediler

Aydın’ın Nazilli ilçesinde şehit bir polisin kızına talip olan gencin ailesi, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız’dan istedi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit polisin kızını validen istediler

Aydın’ın Nazilli ilçesinde şehit bir polisin kızına talip olan gencin ailesi, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız’dan istedi. kızın manevi ailesi olan Ayyıldız çifti, babası emekli polis olan gence zorluk çıkarmadan verdi. Gencin babası Cemil Bayraktar’ın, “Allah’ın emri, Peygamber’in kavliyle kızınız Şehrinaz’ı, oğlumuz Sercan’a istiyorum.” demesinden sonra hemen cevap vermeyen Vali Ayyıldız, şehit kızına ne düşündüğünü sordu. "Siz nasıl uygun görürseniz." cevabını alınca da, “Verdim gitti.” diyerek gençlere ömür boyu mutluluk diledi.

Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin ve şehit Özel Harekât Polisi Mehmet Keskin’in kızı Şehrinaz Keskin’e talip olan gencin ailesi, genç kızı manevi ailesi Vali Ayyıldız ve eşinden istedi. Keskin’in manevi babası olarak kız isteme töreninde bulunduğunu belirten Ayyıldız, "Biz kızımızın manevi ailesi olarak buradayız. Her zaman yanında olacağız. Kızımız bu konuda ne düşünüyor?” diyerek Şehrinaz’ın fikrini sordu. Keskin, “Siz nasıl uygun görürseniz.” diyerek son sözü Erol Ayyıldız’a bırakınca o da, “Verdim gitti. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

İsteme merasiminde kızın şehit babası için Kur'ân–ı Kerîm okundu, dualar edildi. Kahveler içildikten sonra merasim sona erdi. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, kızevi olarak gençler de arzu ederse genç çiftin nişan törenini vilayet konağında veya onların istediği herhangi bir yerde, kendisinin önderliğinde yapmak istediğini söyledi. Vali Ayyıldız da genç çiftin, arayı fazla uzatmadan nişan ve nikâhı yapmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Kızını kendi kızı gibi bilenlere teşekkür eden anne Jale Keskin ise, “Kızımın manevi babası Erol Ayyıldız ve eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız olmak üzere kaymakamıma, kızımın dayısı ve benim değerli kardeşim belediye başkanıma ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan kızımın amcası sayın milletvekilime çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, bir ömür birliktelik için ilk adımlarını atıyorlar. Rabbim hayırlısını nasip etsin.” şeklinde konuştu. Kızın ailesinin de katıldığı törende, gençlere ömür boyu mutluluklar temenni edildi. Babası Cemil Bayraktar ve annesi Fitnat Bayraktar ile birlikte kız istemeye giden damat adayı Sercan Bayraktar’a Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ve aileler eşlik etti. CİHAN

Yorumlar