Şehit polis Rus, Gürcü ve Azeri mafyası hesaplaşmasının kurbanı oldu

Edirne’de kalbinden aldığı kurşunla şehit düşen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM)Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memur Hüseyin İmrağ mafya hesaplaşmasının kurbanı oldu.Edirne merkez Sabuni Mahallesi Eski İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Şehit polis Rus, Gürcü ve Azeri mafyası hesaplaşmasının kurbanı oldu

Edirne’de kalbinden aldığı kurşunla şehit düşen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM)Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memur Hüseyin İmrağ mafya hesaplaşmasının kurbanı oldu.

Edirne merkez Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Caddesi üzerinde Rus, Azeri ve Gürcü mafya üyeleri karşılaştı.

Gruplar arasında henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı çatışma çıktı. Dün saat 13.45 sıralarında insan yoğunluğunun fazla olduğu bir anda başlayan silahlı çatışma Kervansaray Otoparkı yakınlarına kadar devam etti.

Başka bir olayı takip etmek üzere bölgede bulunan KOM polisi şahıslara müdahale etti.

Müdahale sırasında sivil polislerden Hüseyin İmrağ, mafya üyelerinden birinin açtığı ateş sonucu kalbinden vuruldu.

Ağır yaralanan polis, hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan polis yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit polis Edirne Valiliği önünde düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi İzmir’e gönderildi.

Yaşanan olayla ilgili bir açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Rus, Azeri ve Gürcü mafyası üyeleri arasında meydana gelen çatışmaya müdahale eden polis memurunun şehit olduğunu söyledi.

Mafya üyeleri arasında daha önce meydana gelen bir olayın devamının Edirne’de gerçekleştiğine dikkat çeken Vali, şu ana kadar 15 şüphelinin gözaltına aldığını belirtti.

Şüphelilerden bir tanesinin İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığının tespit edildiğini vurgulayan Şahin, grup arasındaki hesaplaşmanın neden kaynaklandığının henüz belirlenemediğini ifade etti.

Vali şunları söyledi: “Bana intikal eden bilgiye göre, Rus, Gürcü ve Azeri mafyasının birbirleriyle bir daha önceki olaydan hesaplaşmanın devamını bu sefer Edirne’de sürdürmelerinden ibarettir. Huzur şehri Edirne’de böyle bir olayın gerçekleşmesi gerçekten bizi üzdü. Benimde göreve başladığım ilk günde böyle bir olayla karşılaşmak benim içinde büyük üzüntü oldu. Ben şehidimiz, görevini tam anlamıyla yapmak için aralarına girip, ayırmaya çalışırken, maalesef şehit oldu. Arkasında üzücü ailesini, anne ve babasını bıraktı.”

Vali Dursun Ali Şahin, Edirne’nin neden bir buluşma yeri olarak seçildiğinin soruşturma aşamasında ortaya çıkacağını ancak başka ülkelerinin vatandaşlarının hesaplaşma yeri olarak Edirne’yi seçmelerine anlayamadığını kaydetti.

Vali, “Niye Edirne’yi seçtiler? Rus, Azeri ve Gürcü vatandaşı 2’şer ve 3’er kişiler. Toplamda 15 kadar şüpheli yakalandı. Önceki bir olayın devamı niteliğinde burada bir olay sonucu polis memurumuz şehit oldu. Şüphelilere ait 5-6 araç elimizdedir. Takibi emniyetteki sorgulamadan sonucu neden hesaplama olduğu açığa çıkacak.” açıklamasını yaptı

CİHAN

Yorumlar