Şehit pilot Emre Acar Söke'de toprağa verildi

Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı’na ait S-70 Skorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar, Aydın'ın Söke ilçesinde toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit pilot Emre Acar Söke'de toprağa verildi

Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı’na ait S-70 Skorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar, Aydın'ın Söke ilçesinde toprağa verildi. Eşi Fatma Kıllı Acar, annesi, babası, kardeşleri, dedesi, akrabaları ve binlerce kişi tarafından İlyasbey Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra, Söke Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi morgundan alınarak Fevzipaşa Mahallesi'ndeki dede evine götürüldü. Buradan ailesi ve yakınları tarafından dualar edilerek ve helâllik istenerek uğurlandı. Daha sonra götürüldüğü İlyasbey Camisi'nde ailesi, nâşı başında uzun süre bekledi. Oğlunun tabutuna sık sık dokunan anne Özcan Acar, bir süre sonra baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri tarafından uzaklaştırılan Acar, olay yerindeki ambulansta müdahale edildikten sonra yine tabutun yanına giderek öptü. Eşi Fatma Kıllı Acar’ın da gözyaşlarını tutamadığı cenazede şehidin yakınları, birbirlerinin elini tutarak ve askerlerin çabalarıyla teselli bulmaya çalıştı. Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından İstasyon Caddesi'ne kadar omuzlarda taşınan tabut, burada top arabasına koyuldu. Cadde boyunca resmî törenle ve binlerce Sökeli tarafından uğurlanan Emre Acar, Söke Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, belediye başkanları, kaymakamlar, askerî erkân ve diğer vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahları Kuvvetleri adına çelenk gönderildi. CİHAN

Yorumlar